ממצא ב US בבטן עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/03/2017 | 16:03 | מאת: אבי

שלום, אני בן 25, חולה קרוהן כשנתיים (ברמיסיה קלינית הרבה זמן- היו שני התקפים קצרים באילאום סופי) ולוקח פורינטול 100. בעקבות ערכים גבוהים של תפקודי כבד (ALT=43, BILIRUBIN=0.3ׂ)- עשיתי US כבד. ב US נמצא: "כבד בעל מרקם מאט אוקגני ובלתי אחיד- שומני. כיס המרה תקין, בתוכו מוקד מעוגל היפראקואי כ 0.3 ס"מ- באבחנה מבדלת פוליפ או אבן." כול השאר תקין. אין לי כאבים. האם צריך להבדק אצל כירורג או רופא אחר? האם צריך לנתח? תודה, אבי

08/03/2017 | 13:15 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, אין צורך בשום טיפול פרט למעקב אחר תפקודי הכבד. בביקורת הבאה אצל רופא הגסטרו תשאל מה הסיבה להפרעה קלה זו? האם זה הכבד השומני או הטיפול שאתה לוקח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב