כאבי בטן-מודאגת-דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

03/10/2011 | 20:49 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 41. בעברי 3 ניתוחים קיסריים + 3 ניתוחים גניקולוגיים (כריתת רחם ב- 2006, כריתת שחלה שמאלית ב- 2007 ותיקון פיסטולה וגינלית ב- 2008). לפני כ- 3 שבועות אושפזתי בבי"ח במח' כירורגית עקב כאבי בטן חזקים בצד שמאל ועצירות. העצירות החלה לפני מס' חודשים בפתאומיות והתחלתי להשתמש במשלשלים - עד למועד האשפוז. בבדיקת CT בטן ואגן התגלו הממצאים : "מבנה גושים רקמתיים מאורך במימדים כ1-2 ס"מ מדיאלית לפלקסורה הימנית של הקולון על פני לולאת מעי דק; ספק-חשד-גוש במימדים כ-2.6-1.5 ס"מ בבטן שמאלית תחתונה על פני קולון שמאלי. קישרית סופדיאפרגמתית בקוטר כ- 1 ס"מ מימין. טישטוש עכירות וגירגור של השומן האומנטלי קלים. הממצאים הנ"ל לא היו בבדיקות CT קודמות ומעלים חשד לפיזור משני, ייתכן ממקור שחלתי. נוזל בכמות קטנה באגן וסביב הטחול." בבדיקת US "נסרקה כמות בינונית-גדולה של נוזל צלול חופשי מתחת לכבד, מסביב לכיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה, איפה שרואים פיתולי מעי-קולון מורחב עם פרסטלטיקה ערה. יש חשד שהנוזל בבטן שמאלית תחתונה לא צלול - מכיל תוכן ? בועות אויר ? שאר האיברים בגודל ומרקם תקינים. לסיכום: נוזל חופשי בחלל פריטונאלי, מסביב לכבד, כיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה - איזור כאוב מאד עם חשד לנוזל לא צלול במקום." בוצעה קולנוסקופיה- "בדיקה מלאה אך קשה בביצוע. ללא עדות לגושים. נראו מס' בליטות במעי שמאלי וימני, ככל הנראה באזורים בהם נצפו הגושים ב- CT. הועלה חשד לפיזור משני / ממאירות ראשונית של המעיים ועל כן הבירור הורחב". לדברי הרופאים-הממצאים נראים שפירים ולא מדאיגים ונמנעו מביצוע ביופסיה. שוחררתי עם ההמלצות להמשך בירור בקהילה : MRI, CT PET. בספירת דם שבצעתי בשבוע שעבר בקופ"ח הייתה ירידה קלה בערכים של תאי הדם הלבנים. יש לי פעילות מעיים רק בעזרת כדורים הגורמים לנפח ומקלים על יציאות. אציין כי אין לי פעילות מעיים באופן טבעי ויש לי תכיפות במתן שתן (ללא עדות לדלקת). שאלותיי : 1. האם תוכל, במידת האפשר, לומר לי מה פשר הממצאים שנצפו ב- CT וב- US ? האם הם מעידים על גידול ? 2. מאז שהשתחררתי מביה"ח אני עדיין סובלת מכאבי בטן בצד שמאל, כמו התכווצויות/צירים, מקרינים לאגן. כמו כן, יש לי לחץ למתן שתן (כל חצי שעה-שעה) (תרבית שתן-תקינה),ללא חום, וכן חולשה כללית ועייפות. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? 3. נוזל לא צלול בבטן - מה משמעותו וממה הוא נובע ? מה הכוונה ל"תוכן" ? 4. על סמך מה רופא יכול לומר שהממצאים "נראים שפירים" ללא כל בדיקה מעמיקה יותר? 5. האם בדיקת MRI תעזור לגבי מהות הממצאים ומקור הכאבים? אודה על תשובותיך בהקדם. אורית

בקר טוב יש להמשיך את הבירור שהומלץ ובמקביל להיות במעקב רופא מטפל \ כירורג\ גיניקולוג .

מנהלי פורום רפואה דחופה