שלום ד"ר סידון, פציעה בכתף

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

15/10/2016 | 12:05 | מאת: אסף

שבת שלום, שמי אסף, לפני חודשיים וחצי, כנראה לאחר מעמס יתר על הכתפיים כתוצאה מביצוע תרגיל מתח, התחלתי לחוש בכאבי כתף חזקים ולצערי בגלל עבודה באותו זמן גם לא הצלחתי לתת מנוחה לכתף למשך השבוע. הכאבים באו וחזרו, הלכתי לבצע אולטרהסאונד בעקבות המלצת אורתופד ולא נמצא קרע בשריר. במהלך החודשיים האחרונים, אני פעם בשבוע הייתי מבצע פעילות ספורטיבית לא ישירה על הכתפיים ואז שוב פעם היה לי כואב(תרגיל רק על הדו ראשי ידיים\יד אחורית) אתמול, התחלתי שוב להרים משקולות אחרי שבועיים וחצי שלא ביצעתי בכלל שום דבר. איך אפשר להתגבר על הפציעה בדרך הטובה ביותר ולחזור לפעילות של הרמת משקולות\ספורט מלאה לדעתך? תודה רבה מראש!

19/10/2016 | 10:54 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אסף. חשוב להשלם מספר פרטים כמו גיל, מחלות רקע, מתי הכאבים, באיזו תנועה. לאחר מכן להבדיל בין פגיעה הנובעת מהמפרק עצמו, גידים, רקמות סמוכות לכתף. באופן כללי הכתף מושפעת גם מעבודה של הדו ראשי - שאחד הראשים שלו עובר דרך הכתף. במידה והכאבים חוזרים יש להתייעץ עם אורתופד ולהבין מהיכן נובעים הכאבים ולפי זה לבנות את תוכנית האימונים\הטיפול.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים