נקע בקרסול והאפשרות לקריש דם

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/03/2016 | 00:33 | מאת: דן

נקעתי את הקרסול לפני שנה פלוס, בצילומים שעשו כמה פעמים מאז, קבעו שאין שבר. ב-mri שעשיתי, גילו רק קרע חלקי באחת הרצועות בקרסול באיזור הלטרלי. אם זאת, יש לי כאבים במספר מקומות נוספים שלא אותרו בעיות שם עפ"י ה-mri. נבדקתי ע"י שני רופאים, שקבעו שהבעיה ממש לא צריכה להשפיע עליי. בפועל, אני בקושי מצליח ללכת כבר חודשים ארוכים, ובנוסף הרגל כבר זמן ממושך אדומה כמעט כולה (לפעמים גם כחלחלה) ונפוחה מעט בכל האיזורים הכואבים. הייתי מעוניין לדעת האם ייתכן ומדובר בקרישי דם ברגל כתוצאה מהנקע (עד כמה זה נפוץ בנקעים, אם בכלל?), ופשוט לא עלו על זה עד כה? אם כן, האם mri זו בדיקה שיודעת לאבחן זאת, או שרק ע"י בדיקת דופלקס ניתן לאשש זאת? תודה מראש. לפני יותר מ-10 שנים, שברתי את עצם החזה (sternum) כתוצאה מהפעלת לחץ גדול מדי עליו (במהלך ביצוע תרגיל במכון כושר). אני סובל מכאבים עד היום באיזור: יש תקופות שהכאבים חזקים יותר ויש תקופות שפחות. לרוב הכאבים מתעוררים כאשר אני מבצע פעולות ספורט שמפעילות את החזה (בעיקר תרגילים כמו שכיבות סמיכה, או כפיפות בטן ללא שימוש בידיים וכו'), ואז לרוב הכאב ממש מורגש (בזמן הפעילות), ולא פעם אני מרגיש "קליקים" בזמן ביצוע הפעולות (שאז הכאב מתמתן- כמו תחושת שחרור הלחץ באיזור). בזמנים יותר קשים יותר, זה מגיע גם למצב בו אני מתעטש, ואז אני סובל מכאבים חדים מאוד למשך שעות. 5 שנים אחרי השבר, עשיתי צילום נוסף, והרופא אמר שרואים שהאיזור עבר משהו, אבל אין שום עדות לממצא ספציפי לפי הצילום והבדיקה הגופנית. השאלה שלי, איזה בעיה יכולה להיות שנים רבות כל כך אחרי, ועוד באופן ממושך? האם יש מבנים נוספים שקרובים לבית החזה שיכלו להינזק (כמו רצועות, שרירים וכו'), אף עפ"י שהכאב שאני מרגיש הוא באיזור העצם (או באופן ספציפי הכאב מורגש מאחורי עצם בית החזה- כאילו פנימה או משהו כזה) . למשל בעיות כמו דלקת סחוס הצלע ייתכנו כאן או אילו בעיות אחרות ? תודה

04/03/2016 | 11:19 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

האפשרות של קריש דם הגורם לנפיחות רק בקרסול ובכף הרגל נמוכה. תופעות של כאבים ממושכים, שינויים בצבע ונפיחות ברגל יכולים לנבוע משינויים עצביים היכולים להופיע גם לאחר חבלות פשוטות (CRPS). במידה ואין ממצא אנטומי בבדיקה ובהדמיות, יש לשקול אפשרות זאת. יש לפנות לאורתופד\מומחה כאב להמשך בירור

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים