כאבי בקדמת הברך במשך תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

17/01/2017 | 00:23 | מאת: לאה

שלום רב, בתי כיום בת 19.8 עסקה בפעילות ספורטיבית על בסיס קבוע אפשר לומר, שכללה זומבה קיקבוקס ו אימוני TRX בשנת 2014 החלו להופיע לה כאבים בקדמת הברך אך הכאבים רק הלכו והתגברו. ביתי הפסיקה עם הפעילות לגמרי ועשינו צילום רנטגן שיצא תקין בנוסף הפנו אותנו לאולטרסאונד שיצא תקין ולפני שנה וקצת בהמלצת האורטופד עשינו בדיקת MRI שיצא תקינה. בנוסף ביתי סובלת ממחלת FMF. היינו בטיפולי פיזיוטרפיה אך זה לא העלים את הכאב לאלתר, בנוסף ביתי קיבלה כדורי ארקוקסיה אך זמן קצר מאוד לאחר הטיפול הכאבים חזרו. ביתי אינה יכולה לבצע פעולות שיגרתיות פשוטות כמו ישיבה של רגל על רגל, ישיבה מזרחית עמידה ממושכת או הליכה ארוכה וכ'ו. ואין מה לדבר בכלל על חזרה לפעילות ספורטיבית. בזמן האחרון הבחנו באדמומיות וחום סביב הברך שמופיע לפתע ונעלם לפתע. לדעת הפיזיוטרפיסט יש רגישות בגיד הפיקה. רציתי לשאול את דעתך בנושא. האם המצב מצריך ניתוח? זה דבר כרוני שלא יעבור? או שאם טיפול (לא בהכרח ניתוחי) אפשר לגרום לברך/לגיד להחלים? תודה רבה. ולכמה זמן תקפה בדיקת ה MRI?

17/01/2017 | 07:51 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום לאה. כאבים בקדמת הברך נובעים לרוב מבעיה במנגנון היישור של הברך הכולל את הפיקה, גיד הפיקה, שריר הארבע-ראשי ואיזורי החיבור של הגידים לעצמות הפיקה או השוק. הכאב גם יכול להיות מוקרן ממבנים תוך מפרקיים בברך או מפרק הירך או מגירוי עצבי (למשל פריצת דיסק). לכן חשובה הבדיקה הגופנית ע"י אורתופד ע"מ להגיע למסקנה מהיכן מגיע הכאב. במידה והMRI תקין יתכן שהכאב הינו כאב פונקציונלי (כמו חוסר יציבות של הפיקה למשל) או שהכאב באמת מוקרן מאיזור אחר. גם FMF יכול לגרום לכאבי מפרקים, לרוב מדובר בכאב המופיע בצורה של גלים ואינו קשור לפעילות. מומלץ להתייעץ עם ראומטולוג בנושא זה. לגבי טיפול - כל עוד אין אבחנה ברורה לא ניתן להציע טיפול, ובוודאי שלא טיפול ניתוחי. האודם החום המקומי והרגישות על הפיקה יכולים להעיד באמת על סיבת הכאב - יתכן מגיד הפיקה עצמו או מרקמה שטחית לו המגינה עליו - והטיפול הוא בהתאם בפיזיותרפיה והגנה מפני גירוי מקומי. כיוון שלא נמצאה בעיה בMRI הקודם ולא היה שינוי במצבה איני רואה צורך בביצוע MRI חדש.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים