דאון = סיכון מוגבר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/10/2012 | 20:21 | מאת: ע

אני בת 41 , אחרי ivf תוצאות סקר שליש ראשון : גיל הריון לפי וסת אחרונה:12 + 6 גיל הריון לחישוב הסיכון : 13+1 papp-a 4351.8 1.21 free בטא 64.5 1.54 NT 2.4 1.81 תסמונת דאון: הסיכון עפ"י גיל:1:80 הסיכון עפ"י גיל בשילוב שקיפות עורפית ובדיקות ביוכימיות :1:20 טריזומיה 18:1:10000 סיכום:סיכון מוגבר לתינוק עם תסמונת דאון ( סיכון משולב חריג ) לפנות ליעוץ גנטי שאלות: קבעתי עוד קודם מי שפיר ל 20.11 , אהיה בשבוע 18+4 ימים 1. עם סיכון כזה גבוה היית ממליץ לחכות למי שפיר או להפיל כעת ? 2.מפחדת להגיע ללידה מוקדמת / לידה שקטה - תוצאות צפויות של מי שפיר בשבוע 21+4 3.מה בתוצאות הנ"ל הגביר את הסיכון לדאוןן מעבר לגיל ? 4. בכל מקרה אני עושה מי שפיר , יש טעם כעת לגשת לייעוץ גנטי ? 5. בין בדיקת us של רופא מטפל לבין בדיקת us של רופא שקיפות עורפית היה פער בגיל ההריון של שבוע = האם משפיע על הערכת הסיכון לדאוון ? תודה מראש בחרדה , ענת

29/10/2012 | 10:19 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

הסיכון לתסמונת דאון לפי הבדיקה הוא 1:20, כלומר 5%, אכן גבוה. מצד שני קיים סיכוי של 95% שאין תסמונת דאון. השיקול לגבי הפלה כעת או המתנה לתשובות מי שפיר נתון בידייך... במיוחד לאור העובדה כי ההריון הושג לאחר טיפולי IVF. החשש מפני הפלה מאוחרת/לידה מוקדמת אכן קיים אך הסיכוי לכך בימינו נמוך לאור הנסיון הרב של מבצעי הבדיקות. איני יכולה להתייחס לתשובות המפורטות מאחר וחל היפוך ואי סדר במספרים שרשמת בהחלט יש מקום לייעוץ גנטי הפער של שבוע בשקיפות אינו משפיע על הסיכון המחושב מאחר והסיכון לתסמונת דאון מחושב לפי גודל העובר הנמדד בבדיקה ולא לפי גיל ההריון לפי ווסת

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה