קושי שתן מעל 4 חודשים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/12/2019 | 20:06 | מאת: מפחדת

היי ילדתי את ביתי השניה לפני כ4 וחצי חודשים גם בלידה הקודמת חוברתי לקטטר לתקופה של כ3 שבועות לאחר הלידה בלידה הזאת לתקופה של כשבוע מאז מתקשה לתת שתן או שלוקח לו הרבה זמן לצאת או שמרגישה שאני לא מתרוקנת עד הסוף לפעמים אפילו יוצאת כמות מאוד קטנה קושי עיקרי אחרי לילה .... אין צניחה של איברים הייתי תקופה אצל פיזיוטרפיסטית שהעריכה שמדובר בכיווץ יתר בבדיקת אורודינמיקה לפני 3 חודשים איבחנו שלפוחית היפוטונית והשתנה דיפונקציונלית עם כיווץ יתר של הספינטר אולטרסאונד כליות ושתן מלפני 3 חודשים תקין אבל בגלל כאבים שהחלו לאחרונה שוקלת לבצע שוב. הייתי אצל דוקטור מיקי גרוס לפני כחודש שאמר שכנראה השלפוחית מעט עצלה בגלל איזשהו שיתוק של אחד העצבים ושכרגע הוא לא חושב שיש צורך לטפל אלא רק ללמוד לחיות עם זה. הייתי השבוע בביקורת של זרימת שתן אצל פרופסור פודה בירושלים ובגלל שארית שתן של 150 סמק ביצע לי ציטוסקוספיה שהעלתה שאין היצרות בשופכה אבל השלפוחית רפה מאוד על רקע לא ברור גם הוא החליט לא לטפל לא בניתוח ולא בכדורים. אני מייואשת כבר ורצה מרופא לרופא כי זה ממש מפריע לי לתפקוד עד כדי כך שאני מטופלת מעל חודשיים בפבוקסיל להרגעה... למה אף רופא לא רוצה לתת לי כדורים שיעזרו או לחילופין לנתח? אני אמורה לחזור לעבודה אוטוטו ולא רואה את עצמי תפקדת ככה ... אני יודעת שיש ניתוחים למרות שאני לא מכונה בשום אופן לחיות עם שלט שאני אמורה ללחוץ עליו כך פעם שאני צריכה פיפי. אני בן אדם מאוד עצמאי ומפחדת שזה יפגע לי בנשיות. בבקשה תעזור לי.

שלום וברכה. ראשית מזל טוב. את מתארת סיפור מורכב וטיפול אצל רופאים מצוינים. ליבי איתך. אורוגניקולוגיה אינו תחום עיסוקי העיקרי ולכן אין לי דרך לומר לך מה לעשות שלא עשית. אני מניחה שאם העדיפו לא לנתח פירוש הדבר שהניתוח לא ייתן את התוצאה שאת חפצה בה. אני יודעת שיש מרפאות שמשלבות טיפול נוירו אורו (יש אחת כזו ברמבם לדעתי) אולי תקבלי מהם דרך לטיפול משולב עד השגת שליטה מלאה בשלפוחית. אברר לך ואכתוב שוב. בהצלחה!

אכן יש כזו ברמבם. אבל גם בבתי חולים אחרים במרכז. תלוי היכן את גרה. נסי לפנות . אולי גישה משולבת תוכל לתרום לך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה