זווית הזרוע בעת שימוש בעכבר

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

27/05/2019 | 12:47 | מאת: לילך

שלום, יש לי כאב כרוני בשורש כף היד, בעיקר במפרק האגודל עם הקרנה לזרוע עד למרפק (אובחנתי עם תסמונת דה קרווין). התחלתי להשתמש בעבודה בעכבר אנכי, ולמרות שהאחיזה בו נוחה לי והוא מתאים לגודל כף היד שלי, זה לא העביר את הכאבים. מאחר ויש לי כאב חד גם באזור הזרוע והמרפק חשבתי שאולי זה נובע מהזווית בה הזרוע שלי מונחת על משענת הכיסא - מעט גבוה מהשולחן, מה שיוצר רווח קטן בין הזרוע לשולחן. אם אני מנמיכה את הכיסא הרווח מתבטל, אבל אז המרפקים שלי נמוכים יותר מהשולחן ואני לא בטוחה שגם זה טוב. אם כן, מהי הזווית הנכונה? והאם קיימים פדים לזרוע שיכולים לספק שם ריפוד ולבטל את הרווח הזה?

אינה, שלום רב משענת גבוהה ממשטח העבודה אינה מומלצת. מדוע לא תנסי להישען עם הידיים על משטח העבודה ? לצורך כך רצוי לעיתים לפרק את משענות הידיים. בכל אופן, לא ברור לי לגמרי לאיזה רווח את מתכוונת. אם ברצונך לצלם את תנוחת היד ולהעביר אלינו למייל הפרטי, נוכל להתייחס [email protected] תודה

מנהל פורום ארגונומיה