תוחלת חיים צפויה לחולה סרטן ערמונית גרורתי דרגה 4

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

16/08/2015 | 16:22 | מאת: אורלי

ד"ר ברגר שלום רב, אבי בן ה-78 הינו חולה סרטן ערמונית דרגה 4 עם גרורות בעצמות. ב-1995 נותח להסרת הערמונית, טופל מקומית בהקרנות ועד יוני השנה היה במעקב של אונקולוגית קופת החולים וקבלת זריקות הורמונליות בהתאם לרמת ה-PSA בדם. בינואר השנה רמת ה-PSA עמדה על 9 ונמצאו במיפוי העצמות ממצאים במספר צלעות. בתקופה זו לא סבל מכאבים כלשהם. ביוני רמת ה-PSA קפצה ל-132 ונמצאו במיפוי עצמות נוסף ממצאים ברוב העצמות בגוף, בעיקר באגן ובפלג הגוף העליון ובגולגולת. ביוני החל לחוש בכאבים בצוואר, בכתפיים ובצלעות. בינואר, מרץ ויוני המשיך לקבל במסגרת קופת החולים זריקות הורמונליות ללא טיפול נוסף. ביוני, לאחר קבלת תוצאות מיפוי העצמות, אבי הופנה ע"י אונקולוגית קופת החולים למחקר ברמבם המשלב זייטיגה עם קסופיגו, אולם לאחר שנמצא שרמת ה-PSA שולשה תוך שבועיים והכאבים בעצמות התגברו מאוד החליטה הרופאה האוקולוגית בבית החולים בהתייעצות עם 2 רופאות נוספות לעבור לטיפול כימותרפי באמצעות טקסוטר 75 מ"ג, כל 3 שבועות. סה"כ 6 טיפולים. כמו כן אבי מועמד לקבל זריקות Xgeva לחיזוק העצמות כפוף לקבלת חוו"ד מומחה פה ולסת כי מצב החניכיים אכן מאפשר קבלת זריקה זו. אין עדיין חוו"ד. לפני שבועיים וחצי אבי קיבל את הטיפול הכימותרפי הראשון. עד כה לא נמסר לנו מאף גורם מהי תוחלת החיים הצפויה לאבי עם הטיפול הנ"ל. האם יש דרך לדעת מהי? האם הטיפול הניתן לאבי הינו הטיפול האולטימטיבי לדיכוי המחלה ולהארכת חייו תוך שמירה על איכות חיים? אודה לתשובתך. אורלי

אורלי שלום, את מתארת מהלך מחלה שאנו בהחלט נתקלים בו בקליניקה. למרות שחסרים לי מספר פרטים בתאור שלך נראה לי שהרופאות שלו קיבלו החלטה נכונה בכך שבחרו לטפל בו בכימותרפיה בשלב זה עקב התקדמות מהירה של מחלתו. זאת מפני שטיפול כימי יכול לעצור סוג כזה של מחלה באופן המהיר ביותר תוך כדי הקלה המהירה ביותר על הכאבים הגרמיים הנובעים ממחלתו. בעניין תוחלת החיים חשוב להדגיש שאף אחד מאיתנו לא יכול לחזות במדוייק. לאור תאורך אפשר להתרשם שמדובר כעת במחלה אגרסיבית ולכן יתכן שהיא תהיה קצרה יותר ביחס למטופלים רבים אחרים אך עדיין זה בעייתי לתת הערכה כלשהי בשלב זה של מחלתו בברכה, דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית