שאלה לגבי בלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

05/08/2013 | 12:14 | מאת: עינת

בעלי בן 54 בבדיקת psa שביצע לפני שנה התוצאה היתה 4.4 ובבדיקה שביצע לפני חודש 6.2 הופנה לאורולוג שהמליץ ביצוע trus + ביופסיה ערמונית עפ"י סיכום של הרופא האורולוג: לפי TRUS ערמונית 22 סמ"ק תשובה היסתולוגית משמאל CAP GL7 3+4 INVOLVING 40-50% עפ"י מסקנות הביופסיה נרשם prostatic adenocarcinoma in 4 out of 8 fragments of left side'involving about 40-50% of he specimen submitted האם תוכל להסביר בעברית מה בדיוק אומרת תוצאת הבדיקה ( האם זה סרטן הערמונית? (ממאיר שפיר?)להסביר מה הם כל הערכים שנרשמו.כמו כן הרופא אמר מהן דרכי טיפול - טיפול קרינתי חיצוני בשילוב עם טיפול הורמונאלי זמני או כריתת ערמונית רדיקאלית והשאיר את לנו את ההתלבטות לגבי דרכי הטיפול שאנו רוצים. מה מומלץ? איך אפשר לדעת באיזה שלב זה נמצא? יום טוב

עינת שלום רב, כשתשובה פתולוגית חוזרת עם אבחנה של אדנוקרצינומה אז אנחנו מדברים על מחלה ממאירה. במקרה של בעלך מדובר באדנוקרצינומה גליסון 7. הכוונה היא לדרגת המחלה וזה נקבע ע"י הפתולוג שרואה את התאים תחת המקרוסקופ. הכוונה כאן זה להעריך מה מידת הממאירות של התאים וזה נקבע על סמך המבנה של הרקמה הסרטנית ומראה התאים. גליסון 7 אומר לי בתור אונקולוג שמדובר במחלה בעלת ממאירות בינונית וזה מתורגם לרמת סיכון שהמחלה תתפשט בעתיד. בגבר בן 54 עם מחלה כמו של בעלך בהחלט קיימות 2 אופציות טובות: 1. ניתוח רדיקלי 2. הקרנות + טיפול הורמונאלי לחצי שנה. הייתי יושב עם אונקולוג מומחה בתחום לדיון משותף וקבלת החלטה בברכה דר רענן ברגר

08/08/2013 | 11:17 | מאת: עינת

אודה לך אם תוכל להמליץ על אונקולוג מומחה בתחום שנוכל לשבת איתו לדיון משותף ולקבלת החלטות באיזור חיפה והקריות בברכה,

מנהל פורום סרטן הערמונית