הפסקת טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

06/01/2020 | 18:34 | מאת: א70

התחלתי ב 6/1/2019 בטיפול הורמונלי בזריקת דקפפטיל 25 מג עם תוספת אבירטרון. התוצאות מבחינת הסמן PSA הינן טובות(ירד מערך 30 לערכים 0.09 ו 0.11 ןרמת טסטוסטורון קטנה מ0.07 הבעיה הינה שהאבירטרון גם גורם לבעיה בתפקודי הכבד(רמות AST ו ALT עולים לערכים מעל ל פי 5 מהסף העליון.במצב זה הפסק הטיפול וחודש לאחר חזרת התפקוד במינון נמוך(מ1000 מג 750 מג 500 מנ375. הפסקתי לקיחת האבירטרון מתאריך 29/8/2019 תוצאות בדיקת הPSMA שנערכו בתאריך 19/9/2019 מראות תגובה טובה לטיפול, הצטמקות הגרורות ונסיגה בבלוטת הערמונית ובחלק מבלוטות הלימפה, והPSA יציב 0.09 . הנני נמצא בשלב בו אני נמצא תחת השפעת הזריקה בלבד ללא טיפול נוסף מתאריך 29/8/2019. האם כדאי להפסיק את לקיחת הזריקה ולהמשיך רק במידה ורמת הPSA תעלה מעל ערך כלשהו? במידה והיא תעלה האם ניתן להסתפק בזריקה או להוסיף תרופה נוספת איני מעונין לקבל טיפול כימוטרפי בתודה מראש

זו שאלה טובה מאד אבל לא מתאימה לפורום. צריך להגיע לאונקולוג מומחה בתחום שיבדוק את כל ההיסטוריה הרפואית, יראה את ההדמיות ויקבע אסטרטגיה טיפולית בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית