שילוב תרופות ועלייה בתיאבון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/08/2009 | 11:00 | מאת: lola

שלום רב, אני מטופלת בקביעות בלוסטרל על רקע דיכאון כרוני ונמצאת במעקב פסיכיאטרי. במקביל, בחודש האחרון התחלתי ליטול מינוציקלין במינון 100 מ"ג לטיפול בפצעי אקנה. כטיפול משלים, אני נוטלת פרוביוטיק של אלטמן, 2 כמוסות ליום. בתחילת הטיפול במינוציקלין, סבלתי מבעיות בעיכול - יציאות תכופות מאוד ושלשול לסירוגין, התחלתי לקחת פרוביוטיק והבעיה הזו אמנם נפתרה אך, מאז אני חשה רעב מוגבר, עד כדי כאבי בטן, ועליתי במשקל תוך זמן קצר מאוד עקב אכילה מוגברת. האם ישנו קשר בין העלייה בתחושת הרעב לבין איזו מן התרופות הנ"ל? האם ניתן להחליף את סוג האנטיביוטיקה או הפרוביוטיקה למניעת העליה במשקל? בתודה מראש :)

שלום רב, לגבי הלוסטרל, יש לו אינטראקציות עם תרופות וצמחי מרפא למשל: עם אסטמיזול, ציסאפריד, טרפנאדין : אין לתת יחד עם סרטראלין. השילוב עלול לגרום להפרעות קצב חמורות. מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : השילוב של סרטראלין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה. תרופות כנגד מיגרנה ( סומאטריפטאן, זולמיטריפטאן) : שילוב זה עלול להגביר את תופעות הלוואי של סרטראלין. תכשירים ללא מרשם רופא כנגד שיעול, הצטננות ואלרגיה : חלקם מכילים חומרים העלולים להגביר תופעות לוואי, ועל כן יש להתייעץ עם הרופא לפני השימוש. וארפארין : סרטראלין עלול להשפיע על רמות וארפארין. יש לנטר בקפידה את מנגנון הקרישה. תרופות נגד פסיכוזה (כגון: תיורידאזין, האלופרידול) : סרטראלין עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופות אלו. היפריקום : יש להימנע. שילוב כזה עלול לגרום לשורה של תופעות לוואי הכוללות: בלבול, בחילה, הזעה יתרה, ועלייה בלחץ הדם. חוסמי תעלות סידן ( דילטיאזם, פלודיפין, וראפאמיל) : סרטראלין מגביר את השפעתן של תרופות אלו. ייתכן ויהיה צורך בהפחתת המינון. לגבי המינוציקלין, עם נוגדי חומצה המכילים אלומיניום, סידן או מגנזיום, תכשירי ברזל ואבץ, וסוכראלפאט עלולים להפריע לספיגת התרופה ולהפחית את יעילותה. מומלץ לקחת במרווחי זמן של שעתיים זה מזה. נוגדי קרישה הנלקחים דרך הפה : מינוציקלין עלול להגביר את פעולתם, וייתכן שיהיה צורך בהפחתת המינון. דיגוקסין : מינוציקלין עלול להגביר השפעת תכשירי דיגיטאליס ולגרום רעילות. ליתיום : מינוציקלין עלול להגברי השפעת ליתיום. תכשירים למניעת הריון : מינוציקלין עלול להפחית מהשפעתן. מומלץ להשתמש בתכשיר נוסף למניעת הריון. פניצילינים : מינוציקלין מפריע לפעולה הנוגדת-חיידקים של פניצילין. אין אינטראקציה בין הלוסטראל לבין המינוציקלין. הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיעזור לך לנקות את הכבד מהתרופות ובכלל לטיהור הדם ומערכת העיכול, ניתן להוסיף סיבים תזונתיים למניעת עלייה במשקל, לגבי תחושת הרעב לא ידוע לי על תופעת לוואי של אחת התרופות אך תוכלי לבדוק זאת עם הנטורופט, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה