אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריות + תסמונת המעי רגיז

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

08/09/2010 | 23:05 | מאת: אלונה

בת 24, מובטלת ונמצאת במסגרות טיפול פסיכיאטרי במשך שנים רבות מאז גיל הילדות ועד היום, כולל שני אישפוזים פסיכיאטריים בעבר הלא רחוק. ברצוני להגיש טפסים לביטוח לאומי לתביעת נכות כללית (נכות נפשית בעצם) ולפני שאגיש ברצוני לדעת אודות אחוזי הנכות שנקבעים לאבחנות הפסיכיאטריות השונות, כי הבנתי שקיימים הבדלים רבים בין אבחנה אחת לאחרת ע"פ אחוזי הנכות שנקבעים לכל אחד מהם תוך כדי התחשבות בדרגת הקושי ומניעת התפקוד היומיומי התקין והיכולת להשתכר בהיות האדם מאובחן עם דברים כאלה או אחרים. לדוגמא אדם שהכרתי קיבל 40 אחוזי נכות והינו מאובחן עם דיסתימיה שהקנתה לו 25 אחוזי נכות, בנוסף להפרעת אישיות גבולית ברמת קושי גבוהה שלמרות זאת הקנתה לו רק 15 אחוזים בלבד. אני מאובחנת עם דברים הרבה דברים נוספים מלבד זה ומטופלת עימם במשך שנים, וכמו כן זה אכן מונע ממני כל תפקוד אפשרי עקב המצב הנפשי הכולל שלי. רשימת האבחנות שלי להלן: 1. דיכאון מז'ורי / קליני/חד-קוטבי – Major/ Clinical/ Unipolar Depression or Depressive Disorder 2.הפרעת פאניקה – Panic Disorder / Panic Attacks 3.הפרעת חרדה – Anxiety Disorder -שכוללת בתוכה: ·הפרעת חרדה מוכללת - Generalized Anxiety Disorder (GAD) ·הפרעת חרדה חברתית - Social anxiety disorder / Social Phobia - (SAD, SAnD) · אגרופוביה – Agoraphobia 4. הפרעת דחק (עקה) פוסט-טראומטית / הפרעת דחק בתר?חבלתית – Posttraumatic/Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD) 5. אנורקסיה נרבוזה - Anorexia Nervosa 6. הפרעת אישיות גבולית - Borderline Personality Disorder (BPD) 7. הפרעת שינה קשה מרובת שנים, אינסומניה / אל שינה - Insomnia כמו כן גם מבעיה גסטרולוגית במערכת העיכול, מתסמונת המעי הרגיז (Irritable Bowel Syndrome (IBS כך שהייתי רוצה לבוא להגש את הטפסים ועם הזמן להתייצב לוועדה ולדעת בערך למה לצפות. אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין וליידע אותי לגבי אחוזי הנכות שיכולים להקבע לגבי לפחות חלק מהדברים שציינתי. תודה מראש על עזרתכם ושנה טובה, אלונה

אל בסיס רשימת האבחנות שיש לך אני מניח שתוכלי לקבל אחוזי נכות - יחד עם זאת כדי להגיש את הבקשה בסיעו של איש מקצוע בעיקר כאשר מדובר על אבחנות פסיכיאטריות

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד