ניתוח החלפת ברך שאלות והמלצה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

14/11/2019 | 19:36 | מאת: איציק

שלום אמא שלי בת 71 וסובלת בשנים האחרונות מכאבים חזקים בברך. כיום היא בקושי הולכת, קצת בבית, לא יוצאת כמעט מהבית למעט לרופאים וכדו'. אמי הייתה אצל מספר רב של רופאים בשנים האחרונות ורובם ממליצים על ניתוח לאור שחיקה של הברך, חלקם הקטן טוענים שיש זמן ועדיף לא לנתח עדיין גם לאור הסיכונים בניתוח שכזה. אמי שוקלת בערך 100 קילו. לאמי מספר מכרים בני ובנות גילה שעברו ניתוח שכזה, לחלקם הניתוח הצליח ושיפרו את איכות חייהם משמעותית והולכים היום, עושים ספורט וכו'. אבל ללא מעט הניתוח לא הצליחו חלקם בגלל זיהום, לאחת נוצר שבר וגם מספר חודשים לאחר הניתוח הם שוכבים בבית או במוסד שיקומי. אנחנו לא מצליחים לקבל החלטה כי מצד אחד המצב היום בלתי אפשרי לאמי אבל מצד שני אנחנו חוששים שהמצב יהיה גרוע יותר, גם בגלל המשקל של אמי, בגלל מקרים שראינו ועוד. השאלות: 1. האם בין הניתוחים השונים יש הבדל בין הטכנולוגיה שעושים בניתוח אחד לעומת אחר 2. האם יש הבדל בין מידת המקצועיות של הרופאים 3. של בית החולים בו עושים את הניתוח 4. מה יכול לגרום לאי הצלחה בניתוח שכזה 5. האם המשקל של אמי יכול להשפיע לרעה 6. כל המלצה תתקבל בברכה בתודה מראש

שלום ותודה על השאלה החשובה- אענה בהתאם למספר השאלה במה שכתבת. 1-אין הבדל מהותי בין השיטות השונות, חלק גדול ממה שקוראים נועד למטרות פרסום. 2-ברור שיש הבדל ועדיף רופא מנוסה בתחום החלפות המפרקים. 3-בגדול לא יהיה הבדל משמעותי בין הבתי חולים השונים אך כמובן יתכן הבדל בתנאי האשפוז בית בית חולים ציבורי לפרטי 4-אחוז הסיבוכים יכול להגיע עד 5 אחוז סביב הניתוח אבל הכי קשה מכולם זה זיהום שיכול להגיע עד 2 אחוז מהמקרים. מבחינת שביעות רצון מהניתוח זה נע סביב ה-90 אחוז ושרידות המשתל היא ברמה של 95% לעשר שנים( כלומר מרביתם מחזיקים מימד הרבה שנים ללא צורך בניתוח נוסף) 5- המשקל אינו בעיה, ובד״כ אנשים עם עודף משקל נהנים מהניתוח אך אם יש סוכרת זה מעלה את הסיכון לזיהום במיוחד בהעדר איזון. 6- גיל 71 הוא גיל קלאסי לניתוח שכזה במיוחד שהיא כמעט ולא יוצאת מהבית בגלל הכאבים וההגבלה, סיכוי גבוה שתהיה מרוצה מהניתוח אך צריך לזכור שהחודשיים שלושה הראשונים כואבים. וצריך שיבדוק אותה המנתח ויעריך את מצבה טרם הניתוח ופוטנציאל השיקום שלה. בהצלחה, דר׳ גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים