שלום, אני חושש מדלקת פרקים, מה הטיפול?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

10/01/2007 | 23:33 | מאת: עוזי, תל אביב

יש לי פסוריאזיס ואני מפחד שיום יבוא ואחטוף גם דלקת פרקים. קראתי שכתבת פה למישהו שאין טעם לחשוב מה יקרה אם ו... אבל בכל זאת, אשמח אם תוכל לכתוב מהם הטיפולים שאפשריים והאם המחלה היא עם מרפא בכלל ומהם הסכנות כתוצאה מדלקת פרקים תודה רבה

11/01/2007 | 19:02 | מאת: טאוב יונה

כל המידע נמצא באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית . www.psoriasis.org.il

13/01/2007 | 12:16 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום עוזי, דלקת פרקים פסוריאטית יכולה להיות קלה או קשה. בצורה הקשה התוצאה עלולה להיות ממש נכות. בצורה הקלה בעיקר כאבי פרקים המגבילים את התפקוד. אופן הטיפול מותאם לחומרת הבעיה החל מטיפול סימפטומאטי נגד כאבי הפרקים, משולב בפיזיוטרפיה, המשך בתרופות ספציפיות כמו סלזופירין, המשך בתרופות הפועלות סיסטמית כגון מטוטרקסאט וכלה בתרופות החדשות דהיום - הקרויות תרופות ביחולוגיות - ספציפית ממשפחת נוגדי ה- TNF קרי רמיקייד ואנברל. כאמור, אין טעם לדאוג מה יקרה אילו... אם וכאזר הבעיה תופיע, יש אמצעים לטפל בה. בינתיים הייתי מסתפק במחשבות חיוביות...

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה