עששת או שבר

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

07/11/2014 | 13:02 | מאת: רוית

זה כבר כמה ימים שיש לי שסתימה כואבת באיזור לאחר שנה וחצי האם זה יכול להיות או שזה לא הגיוני? זאת סתימה לבנה ואפילו קצת הצהיבה ולמעלה אף השחירה האם זה אומר משהו? ואיך אפשר לזהות בראייה אם יש חור באמת? או שהכאב בא ממשהו אחר? והרגישות התחילה יותר רק בצחצוח של השן מסויימת שלא נראה לי שזה רגישות ואתמול נעשה עוד תוספת: שעשיתי נגיעה קצת יותר חזקה עם משהו קצת יותר קשה ממברשת ממש כאב וגם שהמזלג בטעות פעם אחת נגע זה הקפיץ מה שלא עשה בשיניים אחרות האם זה אומר שיש עששת או שבר? ואם באמת עששת או שבר האם מה עושים בדרך כלל האם אחרי הוצאת הסתימה אם יצטרכו כמובן יהיה אפשר לשים סתימה חדשה או בדרך כלל אין מנוס מטיפול שורש , מבנה וכתר. אגב זה שן טוחנת האם זה אומר משהו?

ערב טוב, על מנת לתת לך תשובות ,יש לבצע בדיקה,וצילומים רלונטיים.יש להגיע לרופא שיניים, דר. צביקה רוזנבלום

11/11/2014 | 19:00 | מאת: רוית

בהמשך לשאלתי לפני כמה ימים: השאלה היא הכאבים לא כל הזמן אלא הולכים ובאים ובזמן ההברשה זה הכי כואב באכילה לפעמים כן ולפעמים לאף ולעיתים גם ממשיך זמן מה אחרי הארוכה ומטריד איזה זמן מה וגם העוצמה לא זהה וגם בניקוש בנקודה מאוד ספציפית האם זה הגיוני והאם זה סובל דיחוי לקצת עד התור שיש לי בעוד שבועיים! והאם זה נראה כמו שמצריך שורש או משהו אחר ומה עושים באמת אם זה צורך בשורש על שן שיש בה סתימה מורידים את הסתימה בדרך כלל או איך הולכת בכלל הפרצדורה? אני מצערת על השאלות אני קצת בדכאון מזה ששוב פעם משהו משתבש בדיוק שאוטוטו צריכים להתחיל איתי מדידות ושוב פעם יתעכב בגלל עוד הפעם הסתבכויות ואיך קורה עששת בשן עם סתימה שרק לפני שנה וחצי עשו אותה?

מנהל פורום חרדה דנטלית