פחדים

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

02/09/2013 | 07:38 | מאת: שרה

היי, בת 28, עברתי אתמול עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה כלואה, מאוד מאוד פחדתי בזמן העקירה, כי קיים בי פחד לראות דם.. בסוף הטיפול קרה משהו מאוד מפחיד, אחרי שהרופא הוציא את השן, כניראה עד שהוא סגר את המקום עם תפרים, פתאום יצא פרץ מאוד חזק של דם שירד לי היישר לתוך הגרון וכמעט נחנקתי מגועל לבלוע את זה.. עכשיו יש בימפחדים כל הזמן, עוברות לי מחשבות, מה עם התפרים ייפתחו במקרה ויתחיל דם... אני לא מצליחה להוציא את זה מהראש, פוחדת לישון, פוחדת להכניס אוכל לפה או אפילו לשטוף את הפה.. מה עושים???

ערב טוב,שרה, ישנם כללים כיצד להתנהג אחרי עקירה.ביום הראשון לא שוטפים את הפה,לא יורקים,לא מצחצחים,ועוד שורה של הוראות שנועדו בין השאר למנוע דימום משמעותי. ככל שמקפידים יותר על ההוראות,כך הסיכוי לדימום קטן.גם התפרים מסייעים בהפחתת הסיכוי לדימום,והסיכוי שיפתחו שאוף לאפס. כמוכן,אחרי היום הראשון הסיכוי לדימום קטן מאד,וגם אם זה קורה,הדימום הוא מועט. תרגישי טוב ושנה טובה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית