מחר - עקירות וסובלת מחרדה קשה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

12/06/2013 | 10:02 | מאת: מהמרכז

מחר אמורה לעבור עקירה של 4 שיניים קדמיות למטה וכבר התותבות הזמניות מוכנות. הרופא אמר שיעקור את הארבע שבשל חרדה קשה היו מוזנחות מאד ומתנדנדות, יכניס חומר מיוחד שמונע דימום ותפרים נמסים ועל זה יניח את התותבת. ואני פוחדת פחד מוות מכאבים בזמן ואחרי וגם שיהיה לי קשה עם התותבת הזו - זו פעם ראשונה שיהיו לי תותבות בפה. האם זו פרוצדורה מקובלת? כמה זמן זה יכול להמשך (אמר לי כשעה +) וכמה זמן יכאב אחרי כן? רוצה לדעת גם איך מטפלים בתותבת הזו. הרופא אמר שאיני חייבת להסיר בלילה אלא רק לנקות באופן קבוע (אני לא רוצה שהפה שלי יהיה בלילה נטול שיניים..) אשמח להתייחסות מהירה.

ערב טוב, האם יש לך שיניים נוספות בלסת התחתונה ,מלבד אותן 4 שיניים שמיועדות לעקירה מחר ? אם אמנם הן היחידות,אז אני משער שאת מיועדת לקבל תותבת שקרויה תותבת שלמה, שההסתגלות אליה היא בדרך כלל לא פשוטה,וחשוב מאד שתביני זאת. אם יש שיניים נוספות,אז לעיתים הן יכולות לשמש להכנת גשר,ואז אין צורך בתותבת.אני מתאר לי שזה לא המצב,אחרת הרופא היה בוחר באפשרות זאת. אם את רוצה להמנע לחלוטין מקבלת תותבת,ניתן לבדוק האם אפשר לבצע שתלים,על מנת שביום העקירות יותקן לך בו במקום גשר,או תותבת שמחוברת אליהם,שהיא נוחה בהרבה מתותבת רגילה. הטיפול שאת מתארת מקובל,לא קשה,לא אמורים להרגיש כאבים בזמן הטיפול.אחרי הטיפול יתכנו כמה ימים של כאבים לא קשים.הטיפול עצמו יכול להמשך כשעה או מעט יותר.הקושי העיקרי עלול להיות הקושי לתפקד עם תותבת,אך בעידן השתלים ניתן לסייע לך בעזרת אופציות שמאפשרות איכות חיים משופרת. בהצלחה,ואם יהיו עוד שאלות,תרגישי בנוח לפנות ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית