בורג אחרי עקירה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

08/06/2007 | 16:53 | מאת: משה

יש לי שן טוחנת עם כתר שצריכה עקירה כירורגית האם ניתן מיד אחרי העקירה לשים בורג כהכנה להשתלת שתל? יש לי ידיד שעבר כזה תהליך והיום עם שתל שם ולא עבר פעמיים תהליך כירורגי טראומתי ומי הכי מתאים לבצע השתלות? כירורג? מומחה לחניכיים? רופא כללי? הנחה ששלושתם עברו הכשרה ורכשו ניסיון אגב מה זה זריקת בלוק? מה היא מכילה שהיא כזו חזקה?כי אני רגיש לאנדרלין זה ממריץ אותי נורא וחרד מזריקות זה גורם לי להרגיש נורא האם בלי בלוק לא ניתן לבצע שתל ועקירות כירורגיות?

משה ,ערב טוב ! הבורג הוא לא ההכנה לשתל ,אלא הוא השתל.לעתים ניתן לבצע זאת ולפעמים לא,זה תלוי בנתוני המקרה. לגבי השאלה מי עדיף שיבצע את ההשתלה,אני באופן אישי חושב שלמומחה לחניכיים או לכירורגיה יש רקע שמקנה לו יתרון מבחינת אחוזי ההצלחה הצפויים.יחד עם זאת הצלחת הטיפול תלויה בגורמים נוספים,בינהם : 1.הרמה המקצועית של הרופא המשקם (בונה את המבנים והכתרים לאחר שהשתלים "נקלטו" ),והתכנון הנכון של המקרה על ידו 2.שיטת הטיפול-יש הבונים מיד כתרים זמניים ותוך זמן קצר כתרים קבועים,ויש המעדיפים להמתין זמן ממושך יותר וטוענים שבאופן זה סיכויי ההצלחה עולים 3.סוג השתל-יש הטוענים ששתלים יקרים יותר,תוצרת חוץ- טובים יותר 4.גם בין הכירורגים יש טובים יותר וטובים פחות לגבי הזריקה- בדרך כלל בלוק בא לציין הזרקה באזור האחורי בלסת התחתונה ולא את סוג החומר המוזרק.אדרנלין גורם לעתים לדופק מואץ והרגשה כללית לא נעימה במידה והוא מגיע בכמות משמעותית לכלי הדם.הרופא אמור לנקוט באמצעים המתאימים כדי לבדוק שהחומר לא מוזרק לכלי דם,אך לעתים התופעה מתרחשת למרות אמצעי הזהירות.ניתן לתת זריקת בלוק שלא מכילה אדרנלין וכן ניתן לעקור שיניים בלסת התחתונה וגם לבצע שתלים ללא מתן זריקת בלוק,כל כירורג והשיטות שלו. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

08/03/2008 | 08:23 | מאת: בני

שלום שאלתי אחרי קמה זמן אפשר להתקין שתלים אחריה עקירות תודה

מנהל פורום חרדה דנטלית