חרדה ממחלות

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

20/05/2007 | 11:57 | מאת: יערה

האם אפשר להדבק באיידס אצל רופא שיניים כולל המחט וזריקת ההרדמה או שהוירוס אינו סורד זמן רב??? האם סכנת ההדבקות היא כמו הזרקה לווריד (אצל אנשים מסוממים) תודה,

יערה,ערב טוב, אמנם,את צודקת,וירוס ה-HIV חלש,ונדרשת העברה ישירה ממערכת הדם של המדביק למערכת הדם של הנדבק.לא סביר שיווצר בעת הטיפול מגע ישיר בין פצע מדמם של הרופא,מבלי שהוא לובש כפפות,לפצע מדמם של המטופל.לא כך המצב בעת שמוש במחט שזה עתה יצאה מכלי דם נגוע ומוחדרת תוך מס' שניות לכלי דם של אדם אחר.כמובן שבמרפאת שיניים המחט היא חד פעמית. דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית