עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

17/02/2010 | 20:08 | מאת: מירב

שלום , עשיתי עקירת שן בינה עליונה שמאלית.היא בקעה וצמחה רגיל ולא היו בעיות מיוחדות רק שהרופא אמר שהתארכה יחסית לקו השיניים ובעיקר הפריע לי שנתקע לי אוכל שם כל הזמן.נאמר לי שזו עקירה רגילה. וכך עשיתי את העקירה.האם עקירת בינה לא בהכרח אמורה להתבצע כעקירה כירורגית? לקח יחסית זמן עד שהשן יצאה ובסיום הרופא הסביר לי שנותרה שם חתיכה של שורש שהוא שייף אותה קצת אבל אין לי מה לדאוג. ממה שראיתי זה קצה של כשליש שורש. האם באמת אין לי מה לדאוג? האם סביר שדבר כזה קורה? יכולות להיות לזה השלכות ? או צמיחה מחדש של השן? תודה:)

מירב,ערב טוב, עקירת שן בינה עליונה היא ברוב המקרים לא עקירה כירורגית.השארות קצה שורש בתוך הלסת היא דבר שקורה לעיתים,וזה סביר בהחלט.הסבירות שיהיו לכך השלכות כלשהן היא נמוכה ביותר ! רופא השיניים שלך צודק,באמת שאין לך מה לדאוג ! דר. צביקה רוזנבלום

02/03/2010 | 23:57 | מאת: דודי

שלום ד"ר : צמחה לי שן בינה בצד שמאל למעלה לכיוון החניכיים וזה יצר לי דלקת במקום מה לעשות?אשמח לתגובה מהירה

למירב, עוד הערה-אם השן עברה טיפול שורש קודם לעקירה,יתכנו מקרים של זיהום בקצה השורש הנותר, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית