השחזת שיניים וליטוש סתימות

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

19/12/2018 | 09:52 | מאת: א

שלום, הרופא השחיז לי 3 שיניים רצופות אחרונות למעלה וליטש לי את הסתימות אמלגם שבהן (מחדל רפואי). מאז יש לי כאבים שם כמו זרמים. השן האחרונה הושחזה ולוטשה הכי הרבה. בצילום לעומת זאת לא רואים כלום. המומחה לטיפולי שורש טען שאם כבר יש בעיה אז זה כנראה ממנה. החלפת סתימה לדעתו לא תעזור. אני מפחדת גם שהחלפת סתימה תגרום לרגישות וכאבים למרות שהוא אומר שהסתימה לא קרובה לעצב. הוא חושב שאם כבר עדיף לעשות טיפול שורש כי כואב לי משם גם בלילה וגם במהלך היום בלי קשר לכלום. האם מליטוש והשחזה יכול להיגרם כאב כזה? לפני כן לא כאב לי שם. האם יכול להיות שהתעורר שם משהו שלא רואים בצילום? האם יכול להיות שנגרם חור? בשן שהושחזה הכי הרבה נוצרו שפיצים שגורמים לי לרגישות. האם זה מרגישות? האם אפשר להשלים את השן באיזשהי דרך או שגם זה יכול לגרום לרגישות? העניין הוא שגם תוך השן כואב לי בסתימה עצמה. האם לעשות טיפול שורש בלית ברירה? דבר נוסף, האם שן אחרונה בצד שמאל יכולה להקרין לשן האחרונה בצד ימין?

לא ברור ממה שכתבת מה הטיפול שהרופא ביצע-האם השחיז שיניים כדי להכין כתרים ? דר. צביקה רוזנבלום

19/12/2018 | 18:40 | מאת: א

לא לכתרים, השחיז שיניים וליטש סתימות בשביל איזון סגר שלא היה צריך בכלל

מנהל פורום חרדה דנטלית