עקירת שן והחלמה ממנה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

22/02/2017 | 17:07 | מאת: שרית

יש לי שן בינה שלא החלטנו סופי אם זה בר פתרון וצריך לעקור הבעיה שהמקום כואב מדי פעם לוקחת כדורים עוד לא הגעתי למצב נפוח אבל יורד דם מדי פעם בין השן הזאת לשן לידה (שגם מטפלים בה לכתר קבוע) וגם בסוף שן הבינה שאדום מאוד ושמנקה קצת יותר בין שם מתחיל לרדת דם וגם כואב שם ובכל השן גם שמברישה , ובמקום הבינה בחניכיים למטה סוג של כמו פצע / שלפוחית לבנה בינתיים באותו גודל ובינתיים בגלל מחלות גם שלי גם של הרופא ניאלץ לחכות עם זה עוד קצת . השאלה האם בצילום רגיל אפשר להגיע לעזרה אם צריך עקירה ואפילו יצטרכו חירום על המקום , או לתת או לא והאם יחליטו גם לתת משהו להרגעה והאם מי שמחליט ויודע לזהות בטוח עדיף את הכירוג אם במילא יש לי אליו תור שבוע הבא בגלל ביקורת ושיסתכל גם והסיכוי שיצטרכו בגלל שממשיכה דלקת ודימום במקום למרות שימוש במי פה רגילים ואפילו כמה ימים ברפואיים שלא עזר כלום הסיכוי לעקירה גדול יותר ואם יצטרכו לעקור האם אפשר קצת זמן אחרי כבר להמשיך במדידות לשן או שצריך לחכות הרבה זמן ויצטרכו מדידות חדשות לגמרי או שיכול להיות שכל המדידות לא ישתנו ? ובשן בינה לא עושים אח"כ שתל או משהו אחר במקום השן שעקרו? תודה.

עדיף שהרופא המטפל יחליט ,ויתיעץ במידת הצורך עם הכירורג. במקום שן בינה לא צריך שתל, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית