טיפול שורש

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

24/11/2015 | 22:12 | מאת: שוש

יש לי דלקת בשן שחוזרת כל הזמן ואני צריכה לעשות טיפול שורש.. שתיתי הרבה כדורי אוגמנטין והם כבר לא משפיעים לצערי.. הבנתי שבטיפול מוציאים את העצב.. אשמח לקבל הסבר מה הסיבה שמוציאים אותו? ולמה אי אפשר לנקות את הדלקת ולהגיע כמעט לעצב ? למה חייב להרוג את השן? אני לא מבינה את הקשר לעצב ומה הקשר בינו לבין חור בשן? בגללו הדלקת חוזרת כל פעם? ושאלה שניה- האם יש לי ברירה אחרת חוץ מטיפול שורש.. אני מפחדת מזה ואני רוצה לעשות טיפול שהוא פחות כואב..

שלום,שוש, מאחר ולא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים,אני צריך לנחש... יתכן ומדובר בנמק של העצב,ועקב זאת זיהום.על מנת לרפא את הזיהום,מנקים את החלל בו היה בזמנו העצב,וסותמים את החלל. האלטרנטיבה היא עקירה... תרגישי טוב, דר. צביקה רוזנבלום

25/11/2015 | 21:03 | מאת: שוש

ואם אני לא רוצה לא טיפול שורש ולא עקירה? האם יש אנטיביוטיקה שהיא יותר מאוגמנטין שיכולה לעזור לי עד שאאזור אומץ? אני יודעת שזה לא ירפא את הדלקת אבל בינתיים שלפחות לא יכאב.. הרופא שלי אמר שהוא לא מביא לי יותר חזק מאוגמנטין.. מה הסיבה? מה יכול לקרות? שורה תחתונה זה על אחריותי..

מנהל פורום חרדה דנטלית