גרורות בכבד - בבקשה עזרתך

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

13/07/2016 | 15:07 | מאת: אלונה

אמי בת 65 לפני כ 4 שנים אובחן סרטן שד שהחלימה ממנו לאחר קבלת כימוטרפיה והקרנות . בכבד,כאשר הדגים שני ממצאים חשודים בסגנמנט 3ו8. לפני כחצי שנה עשתה אמ.אר.איי ב מכיון שראו את הממצאחם האלה באותם גדלים כבר לפני שנה וחצי באולטרסאונד , הוחלט על אמ.אר.איי חוזר בעוד 4 חודשים. ביצענו אמ.אר.אי נוסף ובתשובה נכתב : באונה שמאלית נגע בגודל 16על15 מ"מ אשר גדל בהשוואה לבדיקה קודמת שאז היה 7 מ"מ באספקט האחורי של האונה ימנית נגע 27על30מ"מ אשר גדל בהשוואה לבדיקה קודמת שאז היה 16על15 מ"מ. ובסיכום נכתב : הודגמו שני נגעים בסגמנט הלטרלי של האונה השמאלית ובסגמנט האחורי של האונה הימנית אשר הודגמו בבדיקה הקודמת וגדלו בהשוואה מבדיקה קודמת ,עוברים האדרה ו RESTRICTED DIFFUSION יש להתקדם לפאט סיטי להעמקת הבירור ואפשרות לקיחת דגימה מהרקמה החשודה . . יש לציין : מרקרים תקינים ביצענו קולונוסקפיה לפני כ 4 חוד' ויצא תקין . הרגשה כללית תקינה , ללא עייפות או בחילות והקאות . שאלה: האם לפי אמ.אר.איי ניתן לומר בוודאות שאכן מדובר בסרטן ? ןאם כן , האם ניתן לנתח במצב הזה ? וכמה המצב חמור ? אשמח לתשובתכם בהקדם אנו מאוד מודאגים .

תודה על השאלה יש לבצע אם אפשר ביופסיה מהממצאים בכבד .רק תשובת ביופסיה היא הקובעת ולא בדיקת הדמיה. במידה ואכן מדובר בסרטן בתשובת הביופסיה ,נשאלת השאלה איזה סוג סרטן זה ורק אז לחשוב איזה טיפול?! לא בכל מחלת סרטן מנתחים ,ולא בכל מחלת סרטן טוב לנתח

מנהל פורום סרטן הכבד