שאלה בנוגע לטיפול כימותרפי לכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

04/07/2013 | 19:45 | מאת: אלגרו

לד"ר שנירר שלום רב, אמא שלי ,בת 86, וסובלת משתי גרורות בכבד לאחר ניתוח שנעשה לפני שנה במעי הגס. שתי הגרורות הן בסגמנט 7-8 וכן 3. היא מקבלת טיפול כימותרפי, לאחר בדיקת KRAS, הכולל AVASTIN+FOLFOX במחזוריות של שבועיים. עד כה היא קיבלה שני טיפולים . הסמן CEA לפני הטיפול הראה 60 ואילו לאחר שני טיפולים הבדיקה של הסמן הראתה 37. שאלותיי: 1- האם התוצאה מראה שהטיפול אכן יעיל? עליי להוסיף שכל שאר בדיקות הדם והשתן שלה תקינים ובגדר הנורמה. 2-האונקולוג שלה אמר שהיא חייבת לקבל בסך הכל 6 טיפולים כאלה ואחר כך עושים הערכה מחדש של מצב הכבד. האם בדרך כלל ממשיכים בטיפול הנוכחי, אם הוא יימצא יעיל, או שעושים הפסקה? 3- לאיזה ערכים של CEA צריך להגיע והאם ערכים נמוכים שלו מצביעים גם על הקטנת הגרורות בכבד? בתודה מראש

נדמה שכבר עניתי הירידה בסמן היא סמן טוב . בדרך כלל נותנים בין 4 לשש טיפולים ועושים הערכה לגבי אפשרות ניתוחית

מנהל פורום סרטן הכבד