ביופסיה וירטואלית לסרטן כבד - האם ניתן לבצע והיכן

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

15/12/2010 | 13:57 | מאת: אשר

אבי בן 82, בעקבות שבר בשני חוליות גב תחתון בוצע ct במסגרתו נתגלה תהליך תופס מקןם בכבד. בסקירות ct ו-mri נתגלה גידול 6.6*6.6 באחורי הכבד, חד מוקדי. נימוש בקצה הכבד. האדרה בקצוות הגידול. כן נתגלתה טרומבוזה בעורק הכבד. תפקודי כבד תקינים ובערכי נורמה, לימפות נקיות, נוזל מוקדי בריאה שהרופאים אינם מודאגים ממנו, קיימת ספיגה באזור שבר בחוליות הגב. הרופאים מבקשים לערוך ביופסיה לגוש. החולה סובל מפרפור פרוזדורים ומטופל בקומודין ובאיקקור. לחולה ציסטות במעי הגס אובחנו בעבר כקוליטיס/קרוהן, ביצע קולונסקופיות רגילות ווירטואליות כולל ביופסיה ונמצא ללא פתלוגיה. מצב מערכת חיסונית נמוך. ככל הנראה בשל הקוליטיס אנמיה חריפה המטופלת בתוספי ברזל ובעירויים. סיכוני ביופסיה לכבד גדולים בשל גיל החולה, סיכון לדמם פנימי (על מדללי דם), פיזור תאים ממאירים, נקב ריאה וכיס מרה, מערכת חיסונית נמוכה וכו'. השאלה הינה איפוא - האם ניתן לבצע ביופסיה וירטואלית במקום ו/או כמדד מקדים לביוספיה רגילה ובכך לצמצם סיכונים ? אם כן באיזה מרכז רפואי בישראל ניתן לבצע בדיקה זו ? מי המומחים לנושא סרטן הכבד בתחום האונקולוגי ומי המומחים לביופסיה וירטואלית בתחום רדיולוגיה ? השאלה באה בעקבות הנתונים לעיל ועקב העובדה כי הטכניקה והשימוש בביופסיה וירטואלית מבוצע הלכה למעשה בגידולי מוח, שאינם נגישים לביופסיה רגילה, כך שבהיקש - במקום שלא ניתן לבצע ו/או סיכון גבוה בביצוע ביופסיה רגילה - האם ניתן לבצע וירטואלית - במקרה זה בכבד.

אין ביופסיה וירטואלית .

20/12/2010 | 20:18 | מאת: אשר

או שבכל מקרה יצריך ביופסיה והאם יש בדיקות שיכולות לתת חיווי גבוהה ומדוייק כמו ביופסיה ?

מנהל פורום סרטן הכבד