תוצאות בדיקת C.T

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

01/04/2010 | 21:07 | מאת: משה

אני חולה סרטן כבד אבקש הסבר לבדיקת הC.T הבאה בסיסי הריאות: מודגמת קונסולידציה חדשה בצורת גוש ב-RLL תפליט פלוירלי קטן מימין. הופיעה בלוטת לימפה עם סימני נמק מרכזי סופראדיפרגמטית מימין(כ-25*14 מ"מ).הקיבה ללא מימצה חריג. תהליך ידוע בכבד גדל בצורה ניכרת,מולטיפוקלי,עם איזורים היפודנסיים והאדרה פריפרית בולטת. הופיעו נגעים משניים חדשים. מרקם של הכבד הטרוגני. ווריד פורטלי ראשי פתוח בכבד הודגם בבירור רק ענף פורטלי לאונה ימינית. רושם למעורבות של חלק אינטראהפטי של IVC בתהליך. הופיעה מיימת ניכרת עם מ"ס תהליכים בבטן העליונה,מתאימים לאימפלנטים באומנטום. טחול בגודל תקינים,הופיע נגע היפודנסי קטן בקוטב אחורי-תחתון(כ-10מ"מ). לבלב אטרופי,ללא שינוי,מרקמו תקינים.אדרנלים אינם מעובים. כליות במרקם תקין,ללא הידרונפרוזיס. ללא עדות לאויר חופשי. המעיים ללא הרחבה או עיבוי דופן בולטים. אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם הסבר+דרך טיפול תודה משה

על פי הרשום מדובר במחלה מפושטת בראות בבטן בכבד דרך הטיפול אך ורק דרך רופא מטפל

מנהל פורום סרטן הכבד