CARCINOMA OF STOMACH בתוספת לשחמת כבד על רקע הפטיט

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/03/2009 | 09:08 | מאת: צופית

אבי בן 67 סובל מספר שנים מהפטיטיס C שהגיע כבר לשחמת לאחרונה אובחן כסובל גם מ-CARCINOMA OF STOMACH ומועמד לכן לניתוח מורכב ביותר: ביצוע אנגיוגרפיה ו-TIPS מניעתי ולאחריו ביצוע כריתת קיבה אלה המסקנות שקיבלנו אתמול לאחר דיון משותף של מספר רופאים כמו כן הומלץ לאחר ביצוע עוד סוג של CT הנקרא PET-CT לפנות ליעוץ אונקולוגי....האם הדרך היחידה היא באמת לעבור את שני התהליכים המצויינים TIPS + כריתה או שניתן לעשות גם דברים אחרים מאחר ושני התהליכים הם מורכבים ומסוכנים ואבי יכול כלל לא לעבור אותם בשלום......הגידול התגלה כממאיר לארח 2 ביופסיות...האם אני צריכה לשאול את השאלה הזאת בפורום אחר...אם כן באיזה....? מאחר ואשמח לתשובת אונקולוג. תודה

PETCT לא מאושר לבדיקה של סרטן הקיבה . אם הקופה תאשר מה טוב אך לדעתי עדיף סיטי עם חתכים דקים והזרקה של יוד כדי לראות מהי כמות המחלה והיכן . הבעיה של הפטיטיס היא קשה האם המחלה כעת פעילה בכבד או שהיא תחת שליטה? לגבי הקיבה אם המחלה ממוקדת בקיבה בלבד אזי יש מקום לניתוח במידה ולא אזי יש צורך בתחילה בטיפול כימיטורפי.הכל בהתאם למצבו של החולה.

מנהל פורום סרטן הכבד