תחושת צריבה בבטן מעל הכבד ואנזימי כבד לא תקינים

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

20/06/2007 | 02:13 | מאת: תמר

מזה מספר שבועות שאני חשה בתחושת צריבה חזקה באזור הבטן הימנית עליונה מעל הכבד. כשאני ממששת את האזור ולוחצת פנימה האזור מאד רגיש. האם ייתכן שכואב לי הכבד? בבדיקת הרופא הוא לא מוצא הגדלה או סיבה לכאב. לפני כשנה בבדיקה מקרית התגלו ערכים אנזימי הכבד גבוהים מאז אני במעקב כל מספר חודשים להלן התוצאות: פברואר 2006 ALT/SGPT=66 AST/SGOT=23 מרץ 2006 ALT/SGPT=78 AST/SGOT=23 יוני 2006 AST/SGOT=106 ALT/SGPT=275 אוגוסט 2006 AST/SGOT=91 ALT/SGPT=174 אוקטובר 2006 AST/SGOT=25 ALT/SGPT=35 במהלך חורף 2007 הערכים היו תקינים בגבול הנורמה. השבוע שוב עשיתי בדיקות ושוב הערכים עלו מעל הנורמה (עדיין אין לי תוצאות במספרים רק קיבלתי דיווח מהרופא שהערכים הנ"ל עלו שוב מעט). במהלך השנה הזו עשו לי המון בדיקות למחלות ויראליות, צהבות, נוגדנים שונים, בדיקות דם כלליות, זיהומים שקיעות דם ושאר ירקות - כל התוצאות היו תקינות למעט שני אנזימים אלו. אני בת 42, רזה, אוכלת מאד בריא ומתעמלת באופן די סדיר. ב US לא נצפו שינויים בכבד, הכבד לא שומני ולמעט המנגיומה אחת קטנה (8 מ"מ) שיש לי כבר שנים ללא שינוי אין שום ממצאים תודה לאל בכבד. מה דעתך יכולה להיות הסיבה לתנודות באנזימים? האם זה מסוכן? ולמה עכשיו שורף לי מעל הכבד? האם יש קשר לדעתך? אשמח לשמוע חוות דעתך.

אבקשך לפנות לבצע בדיקות הדמיה של הבטן העליונה דרך רופא מטפל שלך. בהמשך פני לגסטרואנטרולוג מומחה בכבד.

20/06/2007 | 21:50 | מאת: תמר

הצלחת להבהיל אותי. האם יש לך חשד/כיוון מסויים? אשמח לפירוט תודה

מנהל פורום סרטן הכבד