בחינת אפשרות לניתוח - סרטן ראשוני בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

30/12/2017 | 23:45 | מאת: רועי

שלום דר' שנירר אני קצין ביטחון בשגרירות ישראל בסנגל. אחד העובדים שלי (סנגלי) אובחן עם גידול בחלק השמאלי של הכבד בקוטר 13 ס"מ. לטענת הרופאים המקומיים ניתן לבצע ניתוח להסרת הגידול משום שאין ממצאים נוספים של התפשטות המחלה מעבר לגידול. העובד חולה כמובן בצהבת. סובל ממיחושים בבטנו בלבד נכון לרגע זה. הרופאים המקומיים טוענים גם כי אם יבוצע הניתוח בסנגל, סיכויי ההחלמה של העובד אפסיים. מדובר בעובד וותיק בשגרירות, בן 40, אב ל-3 ילדים קטנים. אני מעוניין ומתכוון לעשות הכל על מנת לסייע לו. כולל להוציא אותו לטיפול במדינה מתקדמת. 1. האם מנסיונך לאור נתונים אלו ניתן עדיין לבצע ניתוח ? כריתת אונה? 2. האם אתה יכול להמליץ על אירגון הומניטרי או דרך להביאו לישראל לצורך טיפול? בתודה מראש ובברכה רועי רוזנברג

אם האיש אובחן היטב ,לא ציינת מי איבחן ואיך . לגבי שאר הפרוצדורות יש רופאים ללא גבולות שיכולים לעזור . הבאה של חולה עם צהבת ואיני יודע אם היא מטופלת ואין מידע כמו שאמרתי כיצד נעשתה האבחנה והאם היא נכונה לארץ,אפשרית במידה ויש מי שיתמוך ואם מדובר רק בניתוח אפשר בהדסה עין כרם או שיבא או איכלוב. איזור ואומר יש צורך לראות האם זה סרטן ואם כן סרטן הכבד ,שנית לברר היטב האם מצריך ניתוח ,ואו טיפולים אחרים כמו הזלפה לכבד תחילה במידה וזה סרטן הכבד. כל זה מצריך בדיקה אבחנה מדויקת ומיכה כספית ויש לשאול האם הצרפתים לא יכולים לעזור .

31/12/2017 | 18:26 | מאת: רועי

תודה על התגובה המהירה. אני מצרף את חווד הרפואית עס הבדיקות שנעשו עד כה : אולטראסאונד, דם, וCT. הרופאים כאן (בסנגל) אבחנו זאת כסרטן בכבד והוסיפו שהיות והממצא מהCT כה ברור אין צורך בביצוע MRI. אין גם טעם לביופסיה כי הממצא ברור וקיימת סכנה של התפשטות הסרטן בנתיב המחט. לטענתם אין גרורות או סימנים אחרים. מבדיקת הדם ברור כי הוא חולה בצהבת. המלצתם לטיפול היא ניתוח להסרת הגידול. ברור לי כי רמת הרפואה והרופאים כאן היא נמוכה וניאלץ לבצע איבחון נוסף במדינה מתקדמת יותר. השאלה היא האם בכלל קיימת אפשרות לבצע ניתוח כאשר יש גידול בגודל כזה - 13 ס"מ? או שיהיה בזבוז זמן וכסף להטיס אותו למדינה אחרת? בברכה רועי

מנהל פורום סרטן הכבד