גרורות מרובות בכבד - מקור לא ידוע

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

30/05/2007 | 20:23 | מאת: שרה

ד"ר שנירר שלום רב, פרופ' מרימסקי שלום רב, אצל בעלי נמצאו גרורות מרובות בכבד, וכן גרורות בעצמות. בדיקות מקיפות שנעשו (כולל CT-PET וביופסיה) לא הצליחו לזהות את מקור הגידול, אך זיהו כי הוא מסוג אדנוקרצינומה. הסמנים בדמו לא תורמים אינפורמציה (הסמן היחיד שנמצא מזוהה עם סרטן השד). ידוע לי כי המצב לא פשוט והפרוגנוזה קשה, ועם זאת - האם ישנן דרכים נוספות (גם נסיוניות) לדיאגנוזה (שלהבנתי אמורה לשפר משמעותית את סיכויי הטיפול)? בנוסף על כך, האם ידוע לך על טיפולים שעשויים להיות בעלי אחוזי הצלחה טובים יחסית (במסגרת המגבלות הידועות..)? כמובן, אנו מוכנים להשתתף בכל מחקר שטומן בחובו סיכוי לשיפור המצב.

30/05/2007 | 23:34 | מאת: <*/////<

לא אמרת מה גילו של בעלך. אם בסוף שנות ה-40 וצפונה, כדאי אולי לבדוק אפשרות של ערמונית כמקור (CA 15-3 גבוה כגורם מחשיד) סרטן ערמונית (ולעיתים גם גרורתי) יכול להיות להיות המקור גם אם רמות ה- PSA נמוכות. האם נבדק PSA? האם נעשתה בדיקה טרנס רקטלית? TRUS? אם אלה מחשידים תעשה ביופסיה. בהצלחה

סרטן ממקור לא ידוע מהווה בין 5 ל10 אחוז לעיתים מהמקרים .יש על כך פרק שלם באונקולוגיה .האונקולוג המטפל אמור לדעת על כך! כיום נעשות עדיין בדיקות גנטיות שהן נסיוניות לנסות לבדוק המקור. לצערי כמו שכתבת פרוגנוזה לא טובה.

31/05/2007 | 10:19 | מאת: <*/////<

מסכים עם ד"ר שנירר, ויש כמובן גם פרוטוקולים כימותרפיים לסרטן ממקור לא ידוע. למרות זאת צריך כן לעשות מאמצים ולנסות למצוא את המקור.

01/06/2007 | 08:33 | מאת: שרה

תודה רבה על התגובות. אכן המרקר 15-3 הוא היחיד שגבוה. האם זהו מרקר שיכול להיות אופייני לסרטן הערמונית? הרופאים ציינו אותו רק כאופייני לסרטן השד..

מנהל פורום סרטן הכבד