"שושנה"?

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

20/03/2010 | 17:45 | מאת: מירב

שלום רב היום לפתע זרוע היד נהיתה בבת אחת חמה ביותר ומעט אדמומית. וביד זו יש לי לימפאדמה. בעבר 2 מקרים של "שושנה", באחד מהם טופלתי באשפוז עם עירוי לוריד. מאחר והיום שבת ולא רציתי להגיע לבי"ח מחשש שאושפז, , פניתי ליחידת טיפול חירום, הרופאה במקום לא היתה בטוחה מה הבעיה. ויצאנו עם הרגשה לא ככ בטוחה לגבי החלטתה. היא התלבטה על אנטיביוטיקה ושאלה אותנו מה לתת , חזק,חלש, וכו? קיבלתי בסופו של דבר זינאט- האם זה מתאים?(ידוע לי מחברות שהיו במצב זה והן מטופלות במכבי ושם במר"ם אופשר להן לקבל העירוי 3*ביום ללא אישפוז. וזה נשמע נכון.) אודה להתיחסותך

23/03/2010 | 14:15 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

כאשר יש לימפאדמה יש סכנה מוגברת לזיהום התחלת טיפול אנטיביוטי חשובה, וכן, ניתן לתת זינט יש לשים לב אם יש שיפור במצב אחרת יש לפנות למיון ולאישפוז על מנת לקבל טיפול אנטיביוטי תוך ורידי החלמה מהירה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי