פגיעה בעצב בגובה L-5 דחוף!!!

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

10/12/2006 | 17:18 | מאת: שרון

בעקבות זריקת אפידורל בעמוד השדרה קבלתי גירוי חשמלי בירך האחורי של רגל ימין ומאז שנתיים אני דורך על העקב ברגל ימין והוא ישר צונח ( כלומר אני מסוגל להניע את הקרסול אבל לא לדרוך על העקב) בנוסף אני סובל מזרמים וכאבים לאורך הרגל. בבדיקת EMG שעשיתי בוולפסון אצל פרופ שדה ישנה פגיעה חלקית בעצב הסכיאטי מהעכוז כלפי מטה (לפני שנה וחצי). האם ניתן לשקם עצב סכיאטי? האם הוא גודל ומשתקם בעצמו? האם תוכלי להמליץ לי על רופא שיכול לטפל בי -(אלקטרותרפיה או רפואה סינית..) אני פשוט מיואש מתוסכל והכי גרוע בדיכאון

10/12/2006 | 22:42 | מאת:

שלום לך עצב פגוע לפני שנה וחצי או יותר אין סיכוןי להבראי אך לפגיעה בתפקוד עם צליעה או חולשת שריר יש אפשרות לשיקום לפחות חלקי על ידי פעילות פיזיוטרפית מתאימה , שחיה והתמדה בכך . ישנם מרכזים לשיקום אורטופדי ונוריולוגי , ומומחים לשיקום שיכולים להפנותך למסגרת מתאימה . כל טוב

13/12/2006 | 23:52 | מאת:

שלום רב, פגיעה עצבית טראומטית עם כאבים כרוניים משניים הנה פגיעה בלתי הפיכה.ניתן לנסות שילוב של טיפולים בנוגדי כאבים שונים ( תרופות עם יעילות על כאב עצבי כמו סימבלטה, ליריקה, אלטרול, נוירונטין, טגרטול ותרופות נרקוטיות כמו טראמדקס,אוקסיקונטין ) עם טיפולים פיזיקאליים , הדרוטרפיה , פיזיוטרפיה, ביופידבק, אקופונקטורה . חייבים הדרכה של נוירולוג או .\ומרפאת כאב . כל טוב