עוויתות קשות במעי הגס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/09/2020 | 22:33 | מאת: אבישי

שלום אני בן 51. מזה כמה שנים סובל מכאבי בטן עוויתיים בצד שמאל של הבטן באיזור מתחתית הצלעות עד למטה לכיוון המפשעה. פעם בכמה שבועות מופיעים פתאום גלים של עוויתות "צירים" לפעמים כואבים מאוד ואז יש גלים של כאב חד שנמשכים כחצי שעה שעה ומוקלים רק לאחר יציאות ורק לאחר כשעתיים של כמה יציאות הכאבים נגמרים. בשנה האחרונה יש החמרה ובתקופות של סטרס לפעמים כחודש כל יומיים שלושה יש עוויתות כאלה. זה קשה. קולנוסוקפיה לפני 3 שנים תקינה. CT לפני שנה וחצי תקין בדיקות דם תקינות קלפרוטקטין גבולי כ 100 פעמיים. דם סמוי תקין אשמח לעזרתך 1. איזה כדור אפשר לקחת ברגע שמתחילות עוויתות כך שיעצור אותן או יקל את הכאב. כדור עם כמה שפחות תופעות לוואי? 2. האם SSRI יכולים לעזור למנוע כאבי בטן כאלה? תודה רבה

30/09/2020 | 18:59 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום ניתן לנסות טיפול אנטיספסמוליטי בספסמלגין או פפוורין לגבי SSRI- אינני יודע להעריך יש לבדוק אותך טרם קבלת החלטה מסוג זה

מנהל פורום מעי רגיש