יציאה לעתים רחוקות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/06/2020 | 20:37 | מאת: אייל

שלום אני בן 44 ידוע על מעי רגיש כבר 15 שנה. הסתדרתי עם זה לפעמים יותר טוב לפעמים פחות. אציין בדיקות דם תקינות לפני חודש. בדיקת CT בטן תקינה לפני חצי שנה הרופא רצה שאעשה ליתר בטחון ותקין. קולונוסקופיה תקינה לפני 5 שנים. בדיקת דם סמוי תקינה פעמיים. רוב השנים יציאה אחת ליום בשעות הבוקר. בד"כ נטיה לרכה. בשנים האחרונות, אולי בגלל שלא אוכל הרבה סיבים ( הפחתתי כי גרמו לגזים ויותר רגישות בבטן ), היו ימים עם יציאות קשות. לכן כבר 3 שנים לוקח כל יום נורמלקס. עם כמות הסיבים הנוכחית ונורמלקס היציאות בד"כ מוארכות כמו נקניק ולא קשות אלא יחסית רכות אבל לא שלשול אלא יוצא יחסית רך. משום מה מזה כשנה בתהליך שהלך והתגבר היציאות שלי הפכו להיות בערך פעם בשבוע. הבטן צוברת וצוברת ואז צד שמאל למטה מתמלא מאוד וקצת נפוח ואז לפעמים עם כאב בטן ולפעמים בלי יש יציאה ארוכה ויחסית רכה. ואחרי זמן מה עוד אחת. ואז יכול להיות לי בכמה שעות נניח 2-3 עד אפילו 6-8 יציאות כמעט כולם מוארכות גדולות ויחסית רכות. מה יכולה להיות הסיבה שהמעי שלי צובר וצובר ואז ביום אחד יש בכמה שעות כמה יציאות אפילו יחסית רכות, כמות של כשבוע? מה אפשר לעשות בנדון? תודה רבה

05/06/2020 | 21:37 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום צריך לבדוק אם יש הפרעת התרוקנות. זה הרבה פעמים הולך עם תסמונת המעי הרגיש ניתן לבצע מנומטריה

מנהל פורום מעי רגיש