שאלות לגבי IBS ודליפת צואה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

16/05/2020 | 15:14 | מאת: אליהו

לד"ר קרטר שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי: אני בן 60 וסובל מIBS מזה כמה שנים. התופעה החריפה בשנים האחרונות בעקבות ניתוח בריאטרי שעברתי. ב2017 עברתי קולונוסקופיה וביופסיה וכן מספר בדיקות צואה – Parasites, דם סמוי וC Difficile . כל התוצאות היו תקינות. ע"פ יועץ הגסטרואנטרולוגיה באיכילוב, ביצעתי גם על חשבוני בדיקת Calprotectin – התוצאה הייתה קצת גבוה מרף העליון – 73 – אך לדעת היועץ לא מדובר היה בממצא חריג. במהלך התקופה היו לי שתי אירועים של דליפת צואה/אי שליטה, פעם במסגרת התקף שלשול ופעם כתוצאה מאירוע עצירות קשה (ומאמץ יתר לפעילות מעיים). את שניהם ניתן לייחס ככל הנראה לIBS. אתמול היה לי אירוע שלישי של דליפת צואה – והפעם במהלך שינה. שאלותיי הן: האם תופעה הזו, דליפה בעת שינה (Nocturnal incontinence) לעומת דליפה בעת ערנות (daytime incontinence) , מצביע על התפתחות בעיה חדשה שמחייב בדיקה או האם סביר שגם התופעה הזו מקורה בIBS? האם יש עוד בדיקות סקר שניתן לבצע אותם מלבד אלה שציינתי קודם? האם טחורים – גם כאלה שאינם חוסמים את מעבר בפי הטבעת יכולים לגרום לתופעה של דליפה? בתודה מראש אליהו

18/05/2020 | 22:14 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום במקרה של דליפה יש מקום לבירור הכולל בדרך כל אולראסאונד טרנס רקטלי, מנומריה ועיתים גם דפקוגרפיה

19/05/2020 | 09:39 | מאת: אליהו

תודה רבה.

מנהל פורום מעי רגיש