מעי רגיש אלרגיה מזון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/02/2020 | 17:00 | מאת: אבי

שלום אני בן 34 רזה כבר כמה שנים כאבי בטן ולעתים שלשןלים ולעתים עצירות יש גם ״דיספפסיה״ ולוקח לוסק אפילו ירדתי במשקל בדיקות דם תקינות סקופיה תקינה למעלה ולמטה אמרו שזה מעי רגיש ולא נפתרה הבעיה הייתי אצל איזה רופא פנימי שהעלה רעיון אולי זה אלרגיה למזונות מסוימים עודף רגישות של תאים מסוימים בגוף. אני לא סובל מפריחות והתעטשות ואלרגיה אבל אמר שלפעמים יש במעי. חשב על זה בגלל שה eos בספירה קצת מעל הנורמה כ 8 אחוז. אני גם ככה אוכל די מצומצם. הציע לנסות כדור לורסטין ולראות אם יאפשר לאכול עוד מזונות שהפסקתי כמו פירות ובשר ועוד האם מניסונך יש מצבים שכדור נגד אלרגיה יכול לעזור במעי רגיש או ברגישות במעי ולהקטין תסמינים? תודה רבה

07/02/2020 | 22:32 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום רגישות אמיתית למזון מאד נדירה בדרך כלל מדגובר באי סבילות\עלייה באזינופילים - בעיקר במספר האמיתי ולא ביחס- יכולה להיות קשורה למחלת טפילים או אכן לאוןפיה ( אלרגיה) בדרך כלל טיפול אנטיהסטמינילא מסייע לתסמיני תסמונת מעי רגיז,שכן שלא מדובר באלרגיה

מנהל פורום מעי רגיש