מעי רגיש - ריפלוקס=וושט רגישה בנוסף

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

04/01/2020 | 03:11 | מאת: יעקובי

סובל כשנתיים מריפלוקס שאובחן עי מנומטריה כלחץ נמוך בסוגר תחתון ,נוטל נקסיום במינון גבוה שעוזר חלקית , בנוסף וזה החלק הקשה יש וושט רגישה , המתבטאת בכאבי גרון כרוניים והרגשה של המזון כשהוא עובר בגרון -כל הבדיקות אאג יצאו תקינות ואובחן כרגישות בוושט והומלץ על נוגדי דיכאון כטיפול אולם לא מסוגל בגלל תופעות הלוואי של התרופות אשר מחמירות את תופעות המעי הרגיש ועוד כל מיני תופעות מוזרות שלא מפסיקות גם אחרי חודש וחודשיים עם התרופה והמעי הרגיש אשר התחיל לפני 10 שנים ומאז הסימפטומים די ברמיסיה עם נטילה קבוע של רזולור וכל נוגד דיכאון פשוט מדליק סימפטומים ורק הפסקה של נוגד הדיכאון מביאה הקלה ומורידה סימפטומים שנמשכים לאורך כל הטיפול בנוגד הדיכאון שלא ממש עוזר . קראתי שניתוח סטרטה עוזר לריפלוקס אך גם למצבי רגישות בגרון שזוהי מחלה או תסמונת די חדשה בעולם הרפואה , האם יש מקום שמאבחנים ועושים ניתוח שכזה ?

06/01/2020 | 22:43 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום למיטב ידעתי סטרטה אינו מבוצע בארץ ובכלל הפרוצדורה פחות מקובלת בכל מקרה אין בניתוח לטפל ברגישות יתר של הושט

מנהל פורום מעי רגיש