החזר מקיבה לוושט

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

13/01/2019 | 00:32 | מאת: גבי

שלום אני בן 40 עם קרוהן. רזה מאוד. לא עושה כמעט פעילות גופנית מאסת השריר נמוכה. בשנים האחרונות התפתח רפלוקס משמעותי , לפעמים טעם של קיא אחרי אוכל, גם לא יכול לאכול הרבה בגלל שיש תחושה לא טובה וקצת בחילה וגם צרבת ועוד. גסטרוסקופיה תקינה אמרו לי שזה כנראה חולשה של הסוגר. כל השינויים התזונתים לא עזרו. גם לוסק עוזר חלקית. רציתי לדעת האם יש דרך לחזק את הסוגר מהקיבה לכיוון הושט? האם יש איזה שהם תרגילים שאפשר לעשות לחזק אותו? האם העובדה שאני קצת לא פעיל גופנית מחלישה אותו ואם אחזק את שרירי הבטן זה ישתפר ויהיה פחות רפלוקס? תודה

14/01/2019 | 17:00 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום שרירי הסוגר הינו שריר חלק, כשאר השרירים במערכת העיכול פעילותו אוטומטית ולא ניתן לחזקו באימון

מנהל פורום מעי רגיש