תרופת גסטרו

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/11/2017 | 17:49 | מאת: דני

שלום אני בן 51 סובל כבר 15 שנה מתופעות בבטן עליונה ובוושט: כאבים באיזור מרכז החזה בוושט, שיעול אחרי אוכל, צרבת, כאב באיזור מפתח הלב בחלק העליון של הבטן אחרי ארוחה, לעתים קצת בחילה ועוד. כל זה למרות שאני רזה, לא שותה אלכוהול, לא אוכל חריף, לא שוכב 3 שעות אחרי אוכל, לא אוכל עגבניות וכו'. גסטרוסקופיה תקינה לחלוטין בלי שום ממצא כבר 3 פעמים האחרונה לפני שנתיים. US תקין CT בטן תקין. התופעות רק מחמירות ואף גורמות לי קצת לרדת במשקל. ואמרו לי כל מיני הסברים כמו דיספפסיה או GERD או שזה פונקציונלי או שאולי הקיבה מתרוקנת לאט ועוד הסברים ולהסתדר עם זה. לוסק ועוד כדור במשפחה הזאת גרמו לי לתשישות נוראית. פמוטידין עוזר לי חלקית אבל בהתחלה הייתי על 20 ביום כיום כבר על 50-60 מג ליום. רציתי לשאול פמוטידין משפיע כ 8 שעות ואני לא יכול לאכול הרבה בלי השפעת הכדור. לכן אני לוקח 40 מג בבוקר כדי שיעזור לי עם רוב הארוחות של היום בוקר - צהריים ועוד 10 מג ליום ב 4 אחהצ שיעזור עד הלילה. לפעמים לוקח גם כדור 10 מג ללילה אחרת קם בבוקר עם בחילה כששותה מים בבוקר אם הייתי בלי כיסוי של הכדור בלילה. 1. האם האופו שבו אני לוקח את הכדור סביר ונכון? 2. אפשר לקחת מינון כזה במשך שנים? תודה

18/11/2017 | 10:15 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ניתן לקחת פמוטידין תקופה ארוכה יחד עם זאת קיימת התרגלות של הגוף וירידה בהשפעה לאורך זמן לכן שווה וכדאי להשתמש בתרופות מסוג PPI

מנהל פורום מעי רגיש