המשך גסטרו' עם ברזל נמוך

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/10/2017 | 02:02 | מאת: בת 23

אכן הרופא רוצה שאעשה גם קולונוסקופיה ואפילו מונומטריה של רצפת האגן (בשל עצירויות כמה פעמים עם שלשולים לסירוגין והתנפחות הבטן לאחר ארוחות). אבל אני לא מוכנה לעבור אותן כי זה פולשני מדי לטעמי מבחינת אינטימיות ואני בהחלט לא הולכת לעבור אותן. הבנתי שאולי בעתיד הקרוב תהיה קפסולה, אבל עד אז... בכל מקרה, הדימום במחזור שלי באמת כבד, אבל בדגש על כך שהוא אינו השתנה כלל בעוצמתו כבר שנים ודווקא היה בשנה האחרונה עם המוגלובין הכי גבוה שהיה לי אי פעם, 12.6, כי התחלתי לאכול הרבה יותר בשר וירוקים. כנראה שהסיבה היא פשוט תרומת הדם, אבל הבנתי שהפריטין לא היה אמור לרדת כך. האם התסמינים שלי מתאימים לEOE מבחינת המועקות האלה שנמשכות שעות ומרגישות כמו דלקת גרוון בכל מרכז החזה עד הלוע? האם יש סיכון מוגבר לדימום עם ביופסיה מהוושט? והכי חשוב-האם לדעתך המצב באמת מחייב עירויי ברזל? תודה שוב, חג שמח

03/10/2017 | 22:29 | מאת: ד"ר דן קרטר

אם את סובלת ורוצה בירור- צריך לעבור בירור אם את בשלב הספקות- את תמתיני עד שתהיה בטוחה ביופסיה בדרך כלל אינה גורמת לדימום משמעותי בחוסר ברזל ניתן לטפל בכדורי ברזל ולא חייבים עירוי

מנהל פורום מעי רגיש