כאבי בטן מעי רגיז או בעיה אחרת?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

20/09/2017 | 02:54 | מאת: דן

היי בחודשיים האחרונים אני סובל מכאבי בטן, גזים, עצירויות ורעשים מהבטן לסירוגין, לפעמים קצת יותר ולפעמים הרבה פחות, אך התופעה לא עוברת. מבדיקות דם ובדיקת רופא משפחה - הכל תקין. הרופא טען שאם הייתה דלקת - זה היה מתגלה בבדיקות. (נותרו לי עדיין בדיקות צואה ובדיקת נשיפה לעשות). לדעת רופא המשפחה זה כנראה מעי רגיז. בכל מקרה, הוא הפנה אותי לרופא גסטרו שראה אותי משך 2 דקות ואחרי בירור זריז מאוד נתן לי תור לבדיקת קולונוסקופיה. אני מאוד מפחד מסיבוכים מהבדיקה הזו, מה הסיכוי לסיבוכים וכל מיני צרות שעלולות להיגרם לי בבדיקה הזו? אני מאוד מפחד וגם רופא המשפחה שלי אמר לי שלא ממהרים לשלוח לבדיקה הזו ויש סכנות וכו'. כמו כן, "תחושת הבטן שלי" :) כמה שזה מצחיק, שזה אכן מעי רגיז, כי היו לי תמיד בעיות עצירות בחיים וגם רעשים מהבטן היו כמה חודשים לפני ולא ייחסתי חשיבות לזה כל כך. כמו כן בתקופה בה החלה הבעיה הזו היא תקופה בה התחיל לי דכאון וחרדה (אני סובל מחרדה ולוקח תרופות באופן קבוע, אך בתקופה הזו זה הופיע בצורה מוגברת במיוחד לאור אירוע מסוים). בנוסף, קולונוסקופיה תתבצע רק בעוד כמה חודשים (תודה כללית) ובינתיים קיבלתי כדור קולוטאל. (רופא המשפחה רשם לי פפברין ולוסק שלא עזרו). בנוסף, קראתי על סיבים תזונתיים ואסידופילוס - שאני לוקח בכל יום. השאלה: האם יש דרך או טיפולים נוספים שכדאי לשקול לבצע בינתיים כדי לנסות לטפל במעי רגיז או שאהיה חייב לבדיקת הקולונוסקופיה. כמו כן, מה יקרה במידה ולא מוצאים כלום בבדיקה הזו? אז זה מעי רגיז? אני אשמח פשוט להתחיל לנסות לטפל במעי הרגיז, כי ייתכן שזה גם מה שתהיה המסקנה בסופו של דבר וכי אני בכל מקרה עדיין קצת סובל. האינטרנט גם מלא בעצות לגבי מאכלים שכדאי או לא כדאי לאכול ואני תוהה אם כדאי ללכת לדיאטנית מיוחדת והאם אצרך הפניה אליה? תודה.

23/09/2017 | 09:53 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לא ציינת את גילך או האם קיימות מחלות רקע, רקע משפחתי של מחלות מעי וכו קיימים פרמטרים רבים הקשורים בהחלטה האם לבצע קולונוסקפיה כעקרון קולונוסקפיה הינה בדיקה בטוחה, עם סבוכים משמעותיים נדירים. ניתן לדון בנושא עם הרופא המבצע טיפול בתסמונת מעי רגיש הינו כרוך בשינויים בתזונה, נטילת תרופות ( קיימים סוגים שונים ויש צורך בהתאמה אינדוודואלית), טיפולים משלימים וכו סיבים הינם תרופה אפשרית, אם כי לא מאד יעילה בתסמונת מעי רגיש. לא ניתן להרחיב מעבר לכך כאן. יש להוועץ הרופא המומחה לשם המשך בירור וטיפול

מנהל פורום מעי רגיש