התרוקנות בוקר עקב מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

10/08/2017 | 08:09 | מאת: נורה

שלום למומחים! בת 39, מזה כ7 שנים סובלת ממעי רגיז ועל הדרך גם גילינו צליאק בביופסיה. לאורך השנים ניסיתי תפריטים שונים ואף תרופה להרגעת מתח נפשי. בפועל לאורך כל השנים לא השתנה הרבה ונשארתי עם בעיה קבועה של צורך התרוקנות בבוקר. התרוקנות מלאה ברמת חוקן. אני לא אצא מהבית עד שאדע שאין כלום במעי. כמובן מלווה בכאבים, טחורים לפעמים סחרחורות והתייבשות. מאחרת כל יום לעבודה ומתקשה בתכנון כלשהו. לאחר הבוקר חוזרת לעצמי ומתפקדת כרגיל לאורך היום. שישי שבת פחות לחץ בבוקר מה שמוכיח לי שמעבר לתזונה יש פה עניין רגשי. אני בשלב בו רוצה להתקדם ולחפש עבודה חדשה ונלחצת מנסיעות שהן יותר מ10 דק מבייתי. אשמח ליעוץ בנושא, האופטימיות נעלמת לי מיום ליום.

10/08/2017 | 22:03 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התחונה יכולה להיות קשורה הן לפן תפקודי והן לפן נפשי מבחינה תפקודית יש לבדוק האם מתקיימת הפרעה תפקודית ברצפת האגן- כלומר- הפרעה בסנכרון השרירים או צניחת אברים במאמץ. ולכן יש לבצע בדיקת מנומטריה אנורקטלית ובדיקת דפקוגרפיה או בדיקה הדמייה דנמית של רצפת האגן( כמו מUS דנמי המבוצע בשיבא) מבחינה נפשית- מומלץ לקבל סיוע מקצועי- פסכולוגי.

מנהל פורום מעי רגיש