ריבוי שיהוקים בליווי תופעות שונות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

14/06/2017 | 13:59 | מאת: דינדין

שלום, בעלי סובל כבר קרוב לשלוש שנים (לא באופן רציף אלא מדי פעם) בריבוי שיהוקים / גרעפסים. השיהוקים יכולים להופיע אפילו באמצע הלילה במצב שכיבה ולעיתים מלווים בתחושה חזקה של לחץ בראש עד לתחושת "כמעט עילפון" שמפסיקה ברגע האחרון, עם שחרור/ הוצאת האוויר. לאחרונה התופעה מלווה גם בכאבים ביד ימין (מהכתף לכיוון המרפק ותחושת נימול באצבעות). הוא עבר בדיקה אנדוסקופיה בעבר וCT ושתיהן יצאו תקינות. לתקופה מסויימת הוא קיבל "נקסיום" ו"קולוטל" אך זה לא השפיע באופן חד משמעי וכעת הוא נוטל "כמוסות שמן מנטה". האם נתקלת בעבר בתופעה הזו? האם זה יכול להיות קשור גם למערכת העצבים? האם יש לך רעיון במה מדובר וכיצד ניתן לטפל? בעלי אדם בריא בדרך כלל (רק G6PD), פעיל ספורטיבית ושומר על התזונה. לא מעשן ורזה. בן 47. לא מצוי בסטרס אך כמובן שמאד נלחץ בכל פעם שמופיעות התופעות הללו ובייחוד אם ישנן תופעות חדשות.

15/06/2017 | 21:56 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום יש מקום לבירור. הדמייה של הבטן ( CT) גסטרוסקופיה ואם תינות מנומטריה של הושט מלווה בבדיקת אמפדנס שווה להתייעץ עם מומחה לנוירוגסטרואנטרולוגיה והפרעות תנועתיות של מערכת העיכול באחת מהמרפאות בבתי החולים הגדולים

מנהל פורום מעי רגיש