מצב תת חסימתי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

05/06/2017 | 09:58 | מאת: נעמה

אני בת 32 מאובחן אצלי מאז הצבא מעי רגיש עברתי אז קולונסקופיה וCT וכו' שיצאו תקינים. בדרך כלל כאבי בטן בצד שמאל למטה של הבטן ושלשולים. בחודשיים האחרונים בערך 3 פעמים בשבוע מרגישה גלים של עוויתות קשות במרכז הבטן שמגיעים כל כמה דקות ורק אחרי כשעה שעתיים שבהם ה"צירים" האלה שבעוצמה מאוד חזקה אני מצליחה ללכת לשירותים ואז יש שלשולים והכאב נרגע בתום השלשולים. רופא המשפחה הפנה אותי לגסטרו בשאלה של מצב "תת חסימתי". בדיקות מעבדה תקינות כולל ספירת דם CRP תקין כימיה תקינה קלפרוטקטין ( 61 ). האם מעי רגיש יכול לגרום לתופעות כאלה שבהם המעי מתוועת בעוצמה אדירה כאילו מנסה לדחוף משהו החוצה ולא מצליח? או שזה יותר מתאים למצב של חסימות? תודה

10/06/2017 | 06:59 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התלונות אינן ספציפיות יחד עם זאת אין ספק שיש מקום לבירור במידה והתלונות השתנו פני לגסטרואנטרולוג להשלמת הבירור

מנהל פורום מעי רגיש