מעי רגיז וקלפרוטקטין גבוה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

02/05/2017 | 20:25 | מאת: דור

שלום דוקטור בן 20 ,אני סובל ב3-4 חודשים האחרונים מכאבי בטן בלתי פוסקים, יציאות לא קבועות (יום אחד שלשולים ולפעמים יום אחרי יציאה רגילה לחלוטין) בבדיקת קלפרוטקטין הערך שיצא הוא 301 . בבדיקת קולונוסקופיה הרופא אמר שהכל נראה תקין אך בגלל הערך הגבוה של הקלפרוטקטין שלח אותי לבדיקת mre למעי הדק. הייתי אצל רופאים פרטיים ושל בתי חולים אזרחיים וחלקם טוענים שלמרות הערך הגבוה של הקלפרוטקטין אני סובל ממעי רגיז. (בדיקות crp ו esr תקינות) מה דעתך? תודה רבה , דור

02/05/2017 | 22:32 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום תלונות גסטרואינטסטנאליות בנוכחות בדיקות מעבדה לא תקינות מחייבות לדעתי בהמשך בירור לשלילת מחלת קרון האמצעים הרלוונטיים הינם בדיקת CTE, MRE או קפסולה של המעי הדק

07/05/2017 | 19:07 | מאת: דור

תודה על תשובתך דוקטור ברשותך יש לי עוד כמה שאלות בבדיקת קולונוסקופיה התוצאות תקינות לחלוטין ואין לי את תופעות הלוואי של הסובלים מקורהן- מה לדעתך הסבירות שיש לי קרוהן/קוליטיס . (בבדיקות הברזל הערך יצא נמוך כמו כן גם בויטמין b12 , בנוסף לכך אני מרבה להיכנס לשירותים למתן שתן בעיקר אם אני ישן הרבה אז אני קם כמה פעמים- האם יש קשר בין הבעיות?) תודה מראש , דור

מנהל פורום מעי רגיש