IBS / IBD , המוגלובין צואתי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/03/2017 | 10:00 | מאת: אורי

שלום בן 43 מזה 4 שנים כאבי בטן מעת לעת, רגישות למאכלים רבים שלא היתה קודם, ימים של שלשולים , ימים של עצירות וכו'. ירדתי במשקל 10 קילו ונמצא בתת משקל ותזונה לקויה ומוגבלת. כל בדיקות הדם תקינות כולל CRP ספירה כימיה הורמונים. קולונוסקופיה לפני 4 שנים תקינה בלי כניסה לאילאום ובלי ביופסיה. CT בטן לפני שנה תקין. US בטן לפני חצי שנה תקין. US מעי לפני שנתיים תקין. רק ה IGG ASCA פי 6 מהנורמה ( 60 ) , ה ASCA IGA תקין. וקלפרוטקטין נע במשך 4 שנים במגוון תוצאות: 55, 170,240,70,130,80, 60 בשנה האחרונה 3 תוצאות של כ 70-100. הגסטרו אמר שכנראה יש מעי רגיש אבל אולי בכל זאת יש קרוהן והמליץ קפסולה. רופא המשפחה אמר לי שחבל על האנרגיה להמשיך לבדוק זה ממילא לא יהיה מהותי מבחינת הטיפול ורוב הסיכוי שאני לא מגיב טוב לאוכל בגלל מעי רגיש. רציתי לשאול 1. קראתי שיש דבר שנקרא המוגלובין צואתי FHB . האם כדאי לבצע בדיקה זאת והיא יכולה לתת עוד תמונה וסיוע בהחלטה אם זה IBS או IBD ? ( אציין שעשיתי דם סמוי פעמיים ויצא תקין ). 2. האם יש טעם בהמשך בירור קפסולה וכו' ? גם אם יש קרוהן רק במעי דק הרופא משפחה אמר שהטיפול קשה עם תופעות לוואי וממילא לא יצדיק טיפול ושעדיף לטפל ב IBS. 3. יש טיפול ל IBS קשה שהתחיל אחרי זיהום? אני עם דיאטה קשוחה יותר מפודמאפ כבר שנתיים וגם זה לא עוזר ויורד במשקל תודה

17/03/2017 | 10:15 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לדעתי הבירור במקרה זה לא הסתיים צריך לעבור בדיקת קפסולה במעי הדק ואם יש קרון לטפל בהתאם אין טעם בבדיקות אחרות בשלב זה

מנהל פורום מעי רגיש