ניתוח חוזר להרמת אברי האגן

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

13/06/2018 | 13:42 | מאת: חנה

שלום רב אני בת 72. לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח הרמת אברי האגן, כריתת רחם ו TVT. השחלות לא נותחו. הניתוח בוצע דרך הנרתיק בלבד. אני סובלת כיום מצניחה חוזרת בדרגה 3 ואמורה לעבור ניתוח חוזר בטכנולוגיית לפרוסקופיה. כמו כן יש לי בעיה של בריחת שתן למרות שמקבלת 50 מ"ג בטמיגה. שאלותי: 1. האם ניתן להוציא את הרשת הראשונה (חלקה בולטת). 2. במידה ולא ניתן להוציא אותה מה הסיכון לזיהומים כאשר יש שתי רשתות? 3. מה הסיכון לפגיעה בשלפוחית השתן במהלך הניתוח כאשר מוחדרת רשת שנייה? 4. כיצד ניתן לסייע בבעיות השתן לאחר TVT? 5. ידוע לי שכריתת השחלות אמורה למנוע סרטן שחלות, מהי החשיבות בכריתתן בניתוח שאעבור? תודה רבה. חנה

חנה שלום מה שיש לך כניראה זה צניחת גדם הנרתיק עם צניחה חוזרת של השלפוחית והמעי , הסרט TVT ששמו כניראה עשה ארוזיה כלומר חשיפה שלו לנרתיק וחייבים להוציא את החלק החשוף ולכסות אותו ברקמה תקינה אין ברירה כמעט אלא לניתוח מהבטן (רובוט לפרוסקופ או פתיחת בטן) להשמת רשתות שמחברות בין הנרתיק לאיזור בעמוד השידרה. בנוגע לדליפת שתן שממשיכה עקב כשלון ה TVT- לפי אורודינמיקה ובדיקת הרופאים שמטפלים בך ימליצו מה לעשות שחלות וחצוצרות מומלץ להוציא - לא משנות את מהחלך הניתוח בברכה פרופ קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן