כאב באגן ואיחור במחזור

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

22/01/2018 | 20:38 | מאת: נונה

שלום, אני בת 34, יש לי ילדה בת 5 שנולדה בקיסרי. לפני כשנה וחצי עברתי גרידה לאחר הפלה. מזה חצי שנה מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה. מזה כחודש וחצי יש לי כאבים באגן- בטן תחתונה תחתונה. הכאב לא ממוקד במקום מסויים ומשתנה, קל בדרך כלל. לפעמים אני מרגישה לחץ בפה הטבעת ולפעמים סביב הנרתיק. לפעמים מרגישה דקירות או כאבים כמו סכין חזקות למשך שניות ונעלם. רוב הזמן כאבים באגן, יותר מימין. לפעמים מורגש הכאב כאילו יורד לרגלים. לפעמים מקרין לגב. עברתי בדיקות דם תקינות ברוך השם. בדיקה אוטרסאונד אצל גניקולוג תקינה וגם בדיקת שתן שלילית. עשיתי בדיקת הורמונים היו בסדר מלבד fsh היה 13 כשהגבול 11. אחרי כך חזרתי שוב עליה והייתה בטווח. פרוגסטרון היה נמוך בתקופה מהביוץ למחזור שהיה צפוי. אציין שבדרך כלל המחזור תקין כל כ28 ימים מקבלת. אך עכשיו יש גם עיכוב בווסת. קיבלתי לאחרונה ב10.12. בדיקות דם להיריון שליליות. הגניקולוג המליץ לי על פורמוליט נור ל 10 ימים. כבר קיבלתי 8 ימים וטרם הגיע המחזור. אני בחרדה ודאגות. האם יש קשר בין כאבים באגן לבין עיכוב מחזור או במקרה מדובר בצירוף מקרים... אציין כי הכאבים מתעצמים במצבי חרדה ויש הקלה בעתים שאני עסוקה בדברים אחרים ולא חושבת עליהם. עוד דבר הרגשתי שבימים שאני שותה הרבה קפה ואוכלת הרבה לחם, אז יום למחרת מרגישה הכאבים הנורא חזקים לשניות.. אני בדרך כלל היפוכנדרית וחרדתית. אשמח לקצת כיוון מה לעשות. אין לי הפרעות במערכת העיכול כמו שלשול או עצירות ... אודה לתשובה מרגיעה ומכוונת.

שלום לכאב אגן כרוני יתכנו סיבות שונות מערכת גינקולוגית שתן או מעי בחלק הגינקולוגי צריך לשלול אנדומטריוזיס או בעיה אחרת יש מספר מירפאות יעודיות לאנדומטריוזיס ואחת בביח וולפסון לכאב אגן כרוני ממליץ לפנות לבירור מקצועי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן